Városlista
2024. augusztus 26, hétfő - Izsó

Hírek

2023. Július 21. 03:00, péntek | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:VISKÁRDI PÉTER

Hidegfront jön, eső, zápor lehet!

Hidegfront jön, eső, zápor lehet!

Reggel a Dunántúlon eső, zápor, néhol zivatar már kialakulhat, majd délutántól egy újabb hidegfront hatására nyugat felől zivatarok érkezhetnek.

Péntek Köztük heves zivatarok, szupercellák is lehetnek, melyeket felhőszakadás, jégeső kísérhet. A délkeleti-déli, majd északiasra forduló szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések lehetnek. Hajnalban 13-21, délután 25-33 fok várható.

Szombaton eleinte napos idő várható, majd nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. Jégesővel, felhőszakadással, viharos széllel kísért heves zivatarok ezen a napon is kialakulhatnak. A szél zivatarok környezetében támadhat fel. A maximumok 26 és 31 fok között alakulhatnak.

Vasárnap túlnyomóan napos idő várható. Csak néhol északkeleten, keleten fordulhat elő zápor. A délies szél északnyugaton élénk lehet, másutt mérsékelt lesz. Délutánra 28-32 fokig melegedhet a levegő.

Hétfő délelőtt kevés felhő lesz felettünk. Délután északnyugat felől azonban megnövekedhet a felhőzet, és az északi, északnyugati tájakon záporok, zivatarok fordulhatnak elő. A déli szél megélénkül, helyenként megerősödik. Délután 29-35 fok várható.

Kedden a megnövekvő gomolyfelhőkből szórványosan újabb záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél zivatarok környezetében támadhat fel. A csúcshőmérséklet 28-36 fok között alakulhat.

Orvosmeteorológia

Pénteken egy gyenge hidegfront okozhat záporokat, zivatarokat.

Sokfelé párás, fülledt időre készülhetünk, ami a keringési problémák, vérnyomás ingadozás, rosszullétek kialakulásának esélyét növeli meg.

Emellett nehézlégzés, légszomj is jelentkezhet.

A hidegfrontra fokozottan érzékenyeknél fejfájás, ízületi bántalmak is jelentkezhetnek.

10 és 16 óra között nagyon erős, helyenként extrém erős lehet az UV-sugárzás, lehetőleg ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a tűző napon.

Védjük magunkat a napszúrástól fehér sapkával, szalmakalappal, valamint gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék alacsony
Csalánfélék magas
Útifű alacsony
Kenderfélék alacsony
Libatopfélék alacsony
Üröm nincs
Parlagfű alacsony
Gombák extrém
Csalánfélék és pázsitfűfélék

A következő napokban az csapadékosabb idő miatt átmenetileg csökken a pollenterhelés.

A csalánfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte magas, a pázsitfűféléké közepes tartományban alakulhat.

Közepes szinten lehet jelen az útifű, a lórom és a kenderfélék virágporának mennyisége.

Néhol már megjelentek a levegőben a parlagfű és az üröm pollenszemei, koncentrációjuk még alacsony.

A kültéri allergén gombák spóraszáma országszerte nagyon magas szintet érhet el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 25. 18:05, vasárnap | Helyi

Kistermelők közösségi piactere Salgótarjánban

SALGÓTARJÁNI KÖZÖSSÉGI NAGYBANI PIAC - A kistermelő és fogyasztó közé - a hagyományos értékesítési rendszerekkel ellentétben - csak egy közvetítő ékelődik be, így a profit java helyben, a termelőnél tud maradni.

2024. Augusztus 25. 17:40, vasárnap | Helyi

Miért dagad fel és viszket a szúnyogcsípés?

Amikor megcsíp minket egy szúnyog, a szervezetünkbe kerülő nyálát az immunrendszerünk idegen anyagként ismeri fel. Válaszul hisztamin termelődik, fokozódik a véráramlás,

2024. Augusztus 25. 10:00, vasárnap | Helyi

Fülöp Lovas SE. Nyári Tábor.

2024. Augusztus 25. 08:45, vasárnap | Helyi

Korda György a magyar zenei élet kiemelkedő alakja

A sokoldalú előadásairól és a szórakoztatóiparban betöltött maradandó szerepéről ismert Korda mára Magyarország egyik legkedveltebb ikonja lett, pedig immáron 66 éve áll a színpadon a 85 esztendős előadó.