Városlista
2023. március 27, hétfő - Hajnalka, Lídia, Auguszta

Hírek

2023. Március 15. 04:00, szerda | Helyi
Forrás: IDŐKÉP / FOTÓ:BALSKA MÁRK

Hidegfront hoz erős lehűlést, csapadékot!

Hidegfront hoz erős lehűlést, csapadékot!

Március 15-én felhős, borongós idő lesz az ország nagy részén.

Március 15-én felhős, borongós idő lesz az ország nagy részén, csak a nyugati és az északnyugati tájakon szakadozhat fel a felhőzet a délutáni órákban. Kezdetben többfelé, napközben egyre inkább az Alföldön és az Északi-középhegységben valószínű eső, amit a előbb a hegyekben, késő délután a Tiszántúlon is havas eső, helyenként havazás válthat fel. Napközben 3-12 fokra van kilátás. Lesznek olyan Dunától keletre eső tájak, ahol délután hidegebb lesz, mint reggel.

Csütörtök reggel a keleti határhoz közeli tájakon még havas eső, esetleg hószállingózás előfordulhat. Napközben sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből kisebb zápor, hózápor kialakulhat, főként a középső országrészben. Többfelé élénk, keleten erős lesz az északi-északkeleti szél. Hajnalban -3, +3, délután 7-11 fokot mérhetünk.

Pénteken sok napsütés, száraz idő várható, délután nyugaton vastagodhat meg a fátyolfelhőzet. Az Alföldön helyenként élénk északkeleti, nyugaton, északnyugaton többfelé élénk, a Fertő-tó és Sopron környékén erős déli-délkeleti szél fog fújni. Fagyos lesz a reggel, napközben 8-13 fokra készülhetünk.

Szombaton is a napsütésé lesz a főszerep, csak kisebb fátyolfelhők jelenhetnek meg az égen. A délkeleti szél főként a Dunántúlon lehet többfelé élénk, északnyugaton néhol erős. Kora reggel -8, +1, délután 10-15 fok valószínű. Vasárnap kezdetben napos idő lesz, délután nyugat felől viszont erősebben megnövekedhet a felhőzet, és északnyugaton, északon néhol gyenge eső is előfordulhat. A szél csak helyenként lehet élénk. Tovább melegszik az idő, a csúcshőmérséklet már 13 és 19 fok között alakul.

Szerdán az északi hegycsúcsok kifehéredhetnek

Éjjel többfelé, szerdán egyre inkább a Dunától keletre valószínű további csapadék. Az esőt az Északi-középhegységben, majd délután a Tiszántúlon is havas eső, havazás válthatja fel, de megmaradó hótakaró inkább csak a hegyekben alakulhat ki.

Orvosmeteorológia

Szerdán erős hidegfronti hatás érvényesül, ami az egészséges emberek szervezetét is megviselheti.

Általános lehet a fejfájás, gyakori a nyugtalanság, az éjszakai órákban alvászavarok is felléphetnek.

Fokozódik a görcshajlam, növekszik a szívinfarktus kockázata, a kismamáknál pedig korábban megindulhat a szülés.

A szívbetegek állapota romolhat, nekik célszerű kerülni a megterhelő fizikai tevékenységeket.

A tüneteket az erős, viharos szél tovább fokozhatja, valamint emiatt jelentősen romolhat hő- és komfortérzetünk.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Szerdára virradóan többfelé, napközben egyre inkább a Dunától keletre kell esőtől, záporoktól vizes, csúszós utakra számítani.

Az Északi-középhegységben, majd délután a Tiszántúlon is havas eső, havazás válthatja az esőt, főként a hegyvidéki tájakon latyakos, hókásás útszakaszok is előfordulhatnak.

A hidegfronti hatás miatt türelmetlenebbek lehetünk az utakon, tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk óvatosan! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Fotó: Balaska Márk (Elkél még a meleg bunda) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 27. 11:16, hétfő | Helyi

Szabadtéri tüzek adtak munkát a hétvégén!

Szombaton kettő vasárnap pedig három alkalommal riasztották szabadtéri tüzekhez a Nógrád vármegyei tűzoltókat.

2023. Március 27. 11:09, hétfő | Helyi

Balesetek Nógrád vármegyében

Az elmúlt négy napon ketten sérültek meg közúti közlekedési baleset során.

2023. Március 27. 02:00, hétfő | Helyi

Hidegfront hoz esőt és viharos szelet!

Egy erős hidegfront hatására sokfelé várható eső,

2023. Március 26. 01:01, vasárnap | Helyi

Szeles idő többórás napsütéssel

Kezdetben sok napsütésre van kilátás.