Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2023. Március 16. 21:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP / FOTÓ:BERENDI TIBOR

Hideg reggel után sok napsütés!

Hideg reggel után sok napsütés!

Hideg reggel után sok napsütés!

Pénteken napos-fátyolfelhős időre készülhetünk, csapadék sehol sem várható. Nyugaton, északnyugaton élénk, erős lökések kísérhetik a délkeleti szelet. Hajnalra -9 és -1 fok közé hűlhet a levegő, a szélcsendesebb fagyzugokban lehet a leghidegebb. Délután 8 és 14 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Szombaton túlnyomóan napos időre számíthatunk, csak fátyolfelhők szűrhetik a napfényt. Csapadék ezen a napon sem várható. Többfelé élénk, északnyugaton erős lehet a délkeleti szél. Reggel még sokfelé fagyhat, de délután már 10-16 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap nyugat felől egyre több felhő sodródhat fölénk, főként magasabb szinteken, viszont esni sehol sem fog. Több helyen élénk, néhol erős lehet a déli-délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 12 és 19 fok között alakulhat.

Hétfőn sok felhő lesz felettünk, elszórtan átmenetileg kisebb eső, zápor is kialakulhat. A Dunántúlon néhol megélénkülhet az északnyugati szél. Napközben 13 és 19 közé melegedhet a levegő. Kedden a napos-gomolyfelhős időben számottevő csapadék nem valószínű. Délután 15-20 fokra van kilátás. Az ezt követő napokon igazi tavaszi időben lehet részünk.

Orvosmeteorológia

Pénteken időjárási front nem lesz felettünk, de a hidegebb hajnali, reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi fájdalmak.

A nagy napi hőingás miatt vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is jelentkezhetnek.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

A napos időben javul hangulatunk, közérzetünk.

Öltözzünk melegen, rétegesen, ugyanis a hajnali, reggeli órákban még könnyen megfázhatunk.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Fotó: Berendi Tibor ( Csak be merészkedtem,de még picit hideg a tó vize) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 18:00, vasárnap | Helyi

MERRE TOVÁBB SALGÓTARJÁN?

Sokan, sok helyen kérdezik mostanában: Mi a véleménye Salgótarjánról? Ön hogy érzi magát? Milyen gondjai vannak? Min változtatna? Itt feltettünk 2 egyszerű kérdést amire érdemes válaszolnia!

2024. Március 03. 17:42, vasárnap | Helyi

Ha ezt meglépik a háziorvosok, abból baj lesz.

A Magyar Orvosi Kamara felmérése szerint az alapellátó orvosok negyede a magánellátásban fog a következő három évben munkát vállalni a jelenlegi státusza rovására.

2024. Március 03. 17:39, vasárnap | Helyi

Salgótarján „nemzetközi“ piaca - 2018

04. 12. 2018./Rudo barátom a családjával Besztercebányáról jött le vásárolni Salgótarjánba a piacra. „Gyere el te is Géza, kell a tolmács.” Örömmel mentem. Félévente egyszer lejár Tarjánba vásárolni.

2024. Március 03. 17:20, vasárnap | Helyi

Lengyel piac - Salgótarjánban (is) :-D

A rendszerváltás előtti idők jellegzetessége volt a Lengyel piac. Ez volt az a hely, ahol be lehetett szerezni a kétes eredetiséggel rendelkező, nyugatinak látszó árukat anno. De miért volt lengyel egyáltalán?