Városlista
2024. augusztus 6, kedd - Berta

Hírek

2023. Február 25. 04:00, szombat | Helyi
Forrás: IDŐKÉP / FOTÓ:BALASKA MÁRK

Hétvégén visszatér a tél!

Hétvégén visszatér a tél!

Egy markáns hidegfront érkezik

Szombaton egy markáns hidegfront érkezik, ami sokfelé hoz esőt, záporokat. Kezdetben a legmagasabb hegycsúcsainkon átmenetileg havas eső, havazás is előfordulhat, míg délen zivatar sem kizárt. Délutánra az ország északi felén felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, és ezeken a tájakon már csak néhol fordulhat elő egy-egy futó zápor. Délen viszont csapadékosabb marad az idő, így itt jelentősebb mennyiségű eső hullhat le. A nyugati-északnyugati szél többfelé megerősödik, az északi tájakon viharossá is fokozódhat. Hajnalban 4-10, napközben 6-12 fok várható.

Vasárnap délen, délkeleten csapadékos marad az idő, de az esőt már több helyen havas eső, havazás váltja fel. Északon, északnyugaton a változóan felhős-napos idő mellett helyenként hózáporok előfordulhatnak. Az északias szél többfelé élénk, nyugaton erős lehet. Hajnalban -5, +2, napközben 1-6 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn már többfelé felszakadozhat a felhőzet, a Dunántúlon lesz zavartalanabb a napsütés. Keleten még felhősebb lesz az ég, és néhol hószállingózás, havas eső előfordulhat. Az északi, északkeleti szél élénk, erős lesz, néhol viharos lökések is lehetnek. Hajnalban -7 és 0, délután 1 és 7 fokot mérhetünk.

Kedden változóan felhős-napos idő ígérkezik. Jelentős csapadék nem várható, de néhol kisebb havas eső, hózápor kialakulhat. Az északkeleti szél még helyenként megélénkülhet. A fagyos éjszaka után délután 2-9 fok valószínű. Szerdára túlnyomóan napos idő körvonalazódik. Jelentéktelen csapadék csak néhol fordulhat elő. Még megélénkülhet az északkeleti szél. A csúcshőmérséklet 5-11 fok között alakulhat.

Orvosmeteorológia

Szombat hajnalban erős hidegfront érkezik.

A frontérzékenyeknél gyakoriak lehetnek a görcsös panaszok, fejfájás, melyet a szeles idő csak tovább fokozhat.

A szív- és érrendszeri megbetegedésekkel élők körében vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, rosszullét jelentkezhet.

A szélre érzékenyeknél alvászavarok, nyugtalanság, ingerlékenység előfordulhat.

A párás, csapadékos időben nehézlégzés is kialakulhat.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk rétegesen, Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Fotó: Balaska Márk (Nincs vége a télnek) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 05. 15:00, hétfő | Helyi

Tíz éve körözött férfit fogtak a rétsági rendőrök.

Lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett miatt keresték az elkövetőt.

2024. Augusztus 05. 14:00, hétfő | Helyi

Összművészeti fesztivállal zárul a Ceredi Kortárs Nemzetközi Művésztelep.

Összművészeti fesztivállal, az ArtPiknik Cereddel zárul a 29. Ceredi Kortárs Nemzetközi Művésztelep szombaton.

2024. Augusztus 05. 08:15, hétfő | Helyi

Helyenként zápor, zivatar kialakulhat.

A napos időszakok mellett többfelé erősen megnövekszik a felhőzet, és több tájegységünkön is kialakulhatnak futó záporok, zivatarok, de helyenként hevesebb viharok is lecsaphatnak.

2024. Augusztus 04. 09:00, vasárnap | Helyi

Kumho FIA TCR World Tour & TCR Dél-Amerika.

Ehrlacher és Cardoso megszerezte a pole pozíciókat az El Pinarban