Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Február 12. 07:21, vasárnap | Helyi
Forrás: idokep

Helyenként ónos eső előfordulhat!

Helyenként ónos eső előfordulhat!

Helyenként ónos eső előfordulhat

Helyenként ónos eső előfordulhat

Vasárnap felhősebb és naposabb tájak és időszakok válthatják egymást. Kezdetben több tájegységünkön előfordulhat elszórtan egy-egy zápor, északon, északkeleten és keleten helyenként havas eső, ónos eső is, majd napközben már csak néhol számíthatunk átmenetileg egy-egy kisebb záporra. Az ország nagy részén élénk, a Dunántúl több tájegységén erős lesz az északias szél. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. Reggel -3 és +5, kora délután 5 és 11 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Hétfőn naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk. Említésre méltó csapadék sehol sem várható. Reggelre többfelé képződhet pára, köd, mely délelőtt néhol tartósabban is megmaradhat. Általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, egy-egy élénk széllökés csak néhol fordulhat elő. Reggel mindenhol fagyni fog, napközben pedig 4-10 fokra van kilátás.

Kedden is számíthatunk naposabb tájakra, de felhősebb körzetekkel is találkozhatunk. Csapadék sehol sem várható. Reggelre többfelé képződhet pára, köd. A Dunántúlon és északkeleten többfelé élénk lehet az északias szél. 5-10 fokot mutathatnak napközben a hőmérők.

Szerda és csütörtök reggelre is többfelé képződhet pára, köd, mely helyenként tartósabban is megmaradhat. Számottevő csapadék sehol sem várható, legfeljebb reggelente néhol kisebb ködszitálás fordulhat elő. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Szerdán 5 és 10, csütörtökön 6 és 11 fok közé melegedhet kora délutánra a levegő.

Orvosmeteorológia

Vasárnap gyenge hidegfronti hatás várható, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek, de vérnyomás-problémák is előfordulhatnak.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

A szelesebb tájakon alacsony lesz a hő- és komfortérzetünk, viszont a napos időszakok jó hatással lesz a hangulatunkra, közérzetünkre.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 16:50, szerda | Helyi

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: legördült a zalaegerszegi gyártósorról a honvédség első magyar gyártású Lynx KF-41 gyalogsági harcjár

Legördült a zalaegerszegi gyártósorról a Magyar Honvédség első magyarországi gyártású Lynx KF-41 gyalogsági harcjárműve jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán Zalaegerszegen, a Rheinmetall gyárában tartott rendezvényen.

2024. Július 24. 15:00, szerda | Helyi

Megemlékezés és emlékérem átadás.

Ünnepi állománygyűlés keretében adták át a néhai rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes tiszteletére alapított emlékérmet.

2024. Július 24. 14:00, szerda | Helyi

Tusványos - Azbej Tristan: korunk legnagyobb emberi jogi válsága a keresztényüldözés.

Korunk legnagyobb emberi jogi válságának nevezte a keresztényüldözést Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.