Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Február 23. 10:28, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Házról házra, végül a börtönbe

Házról házra, végül a börtönbe

A Pásztói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette azt a 19 éves Kállón élő férfit, aki a lakóhelyén több családi házba tört be és onnan közel egymillió forint értékben lopott.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2023. január 13-án a délelőtti órákban egy kállói családi ház ajtaját megkísérelte befeszíteni, azonban nem járt sikerrel, így annak üvegezett részét kitörte, majd az ingatlanba bejutva onnan két darab festményt lopott el.

A gyanú szerint a 19 éves férfi ezt követően január 15-én a délutáni órákban ismét visszatért ehhez a házhoz, ahol az ereszre szerelt két darab biztonsági kamerát erőszakkal leszedte, majd az épületből egy étkészletet és egy üres pénztárkazettát is magával vitt.

A terhelt január 27-én a településen egy másik lakóépületet keresett fel, majd ott a kazánház ajtaját benyomta és a ház szobáihoz vezető ajtót tokostul kitépte. A férfi értékek után kutatott és sikerrel is járt, mivel a hálószobából több aranygyűrűt, fülbevalót, karkötőt, valamint egy aranyórát lopott el közel félmillió forint értékben.

A hatóság tagjai is sikerrel jártak, ugyanis a széleskörű adatgyűjtés eredményeként beazonosították, elfogták, előállították és lopás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták a kállói lakost. A férfi lakásán megtartott kutatás alkalmával az ellopott tárgyak egy részét a nyomozók megtalálták és lefoglalták. Megállapítást nyert az is, hogy a bíróság jogerős végzésével bűnügyi felügyelet alatt álló férfi a bűnügyi felügyelet szabályait megszegve, annak tartama alatt újabb szándékos vagyon elleni bűncselekményeket követett el, ezért a nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Pásztói Járási Ügyészségen.

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy

sajtóreferens

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 24. 08:29, szerda | Helyi

Tusványos - Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson.

A Blahalouisiana koncertjével kedd este megkezdődött a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismert nevén Tusványos.

2024. Július 24. 08:15, szerda | Helyi

Hidegfront záporral, zivatarral!

Egy hidegfront hatására fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést.

2024. Július 24. 08:00, szerda | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.