Városlista
2022. június 28, kedd - Levente, Irén

Hírek

2022. Június 23. 12:07, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Határőrség napja - megemlékezés és koszorúzás

Határőrség napja - megemlékezés és koszorúzás

Nógrád megye rendőrfőkapitánya és munkatársai a határőrök védőszentjének közeledő napja alkalmából megrendezett megemlékezésen helyezte el a kegyelet virágait a volt határőr igazgatóság épületén lévő emléktáblánál.

A Határőrség napját 1992. évtől június 27-én ünnepeljük Magyarországon. A Balassagyarmati Határőr Igazgatóság egykori munkatársai 2022. június 22-én Szent László napjához kapcsolódva tartottak megemlékezést. Novákné Koplányi Edit nyugalmazott rendőr alezredes, a Határőr Nyugdíjas Tagozat vezetője a rendezvényen beszédében megemlékezett a hősi halált halt kollégákról, továbbá köszönetet mondott mindazoknak, akik jelenleg is tevékenyen közreműködnek a mindenkori államhatár őrizetében.

Az ünnepségen részt vett dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, valamint Tánczos Miklós rendőr ezredes, a Rétsági Rendőrkapitányság, Belovai Róbert rendőr alezredes, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság, Csík Csaba rendőr alezredes, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság, Bakos Attiláné rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat vezetője, továbbá Novák Edit rendőr őrnagy, a Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Vizsgálati Alosztály vezetője is.

A rendőrfőkapitány és munkatársai a határőrök előtt tisztelegve koszorút helyeztek el a balassagyarmati volt határőrség épületén lévő emléktáblánál.

(Kép: nool.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 24. 14:27, péntek | Helyi

Pékség telephelyéről lopott

A salgótarjáni rendőrök a nyomozás során beazonosították és elfogták azt a 33 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy pékség telephelyéről lopott.

2022. Június 24. 14:23, péntek | Helyi

18 migránst szállított az ukrán embercsempész

Nógrád megyében fogták el azt a magát ukrán állampolgárságúnak valló férfit, aki 18 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

2022. Június 22. 13:46, szerda | Helyi

Közlekedésbiztonsági akció - vasúti átjárók

Kérjük, minden esetben tartsák be a vasúti átjárón áthaladás szabályait!

2022. Június 22. 13:42, szerda | Helyi

4 embercsempész, 60 migráns

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás négy sofőr ellen, akik 60 embernek az országhatár illegális átlépéséhez nyújtottak segítséget.