Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2014. Június 04. 07:30, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Háromszáz millió forintos fejlesztés a Salgglas Üvegipari Zrt.-nél

Háromszáz millió forintos fejlesztés a Salgglas Üvegipari Zrt.-nél

Több mint 300 millió forintos kutatás-fejlesztési program valósult meg a salgótarjáni Salgglas Üvegipari Zrt.-nél, a fejlesztést 108 millió forinttal támogatta az Új Széchenyi Terv - közölte a társaság az MTI-vel.

A közlemény szerint a cég új autóipari termékek fejlesztését, valamint a gyártásukhoz szükséges kísérleti technológia kialakítását valósította meg, így jött létre egy új termék, az alumínium-szilikát üvegből készített autóipari üveg.
Az 1893-ban, Magyarországon elsőként alakult üveggyár tevékenységét folytató Salgglas Zrt. ma az ország legnagyobb járműipari üveggyártója. A cég személygépkocsikhoz és haszonjárművekhez készít különféle kivitelben oldal- és szélvédő üvegeket. A zrt. a világpiacon vezető gyártója az úgynevezett "üveg az üvegben" speciális terméknek, amelyet a kisteherautók oldalüvegeként építenek be.
A Salgglas Zrt. 300 embert alkalmaz, ezzel Salgótarján egyik legnagyobb foglalkoztatója.
Az Új Széchenyi Terv "Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása" című pályázaton nyertes projekt a cég meglévő munkahelyeinek megőrzését is szolgálta, és a környék beszállítóinak foglalkoztatási helyzetét is javítja - áll a közleményben.

Címkék: Salgglass

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 09:29, vasárnap | Helyi

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton.

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest.

2024. Július 28. 09:19, vasárnap | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 28. 08:46, vasárnap | Helyi

Akár börtönbe is kerülhet, ha ezeket a gyógyszereket magával viszi a nyaralására

Görögország, Spanyolország, Olaszország és Portugália figyelmeztet, mivel a gyakori tabletták miatt akár börtönbüntetést kaphatunk, ha magunkal visszük a nyaralásra.

2024. Július 28. 08:15, vasárnap | Helyi

Kánikulával búcsúzik a hét.

Sok napsütésben lesz részünk, majd délután egy hidegfront hatására nyugat, északnyugat felől felhők érkeznek fölénk, melyekből elsősorban a Dunántúlon és északon fordulhatnak elő elszórtan záporok, zivatarok.