Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2014. Május 23. 13:30, péntek | Helyi
Forrás: infonograd

Gyermeknap a tűzoltóknál

Gyermeknap a tűzoltóknál

Országos gyermeknapot szervez a katasztrófavédelem május 24-én, így Nógrád megye öt helyszínén is a tűzoltóság iránt érdeklődő kicsiké és nagyoké lesz a főszerep szombaton délelőtt 10 és délután 4 óra között.

A változatos programokat tartogató katasztrófavédelmi gyermeknap célja a gyermekek és felnőttek, családok, csoportok biztonságkultúrájának javítása, valamint a tűzoltói szakma rejtelmeibe való betekintés lehetősége. A tűzoltó laktanyákba ellátogatók megismerhetik a tűzoltók mindennapi életét, láthatják a különböző technikájú és felszerelésű járműveket, valamint azokat a felszereléseket, amelyeket a tűzoltók használnak egy-egy műszaki mentés vagy tűzeset alkalmával. A tűzoltógyermeknap nem lenne teljes próbariasztás, vízlocsolás, létrázás és tűzoltócsúszda nélkül, de a különböző helyszíneken további érdekes és izgalmas programokra is lehet majd emellett számítani.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság öt helyszínen: a salgótarjáni és a pásztói hivatásos tűzoltó-parancsnokság épületében, a berceli és a rétsági katasztrófavédelmi őrs laktanyájában, valamint a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet melletti füves területen várja az érdeklődőket. A salgótarjáni programot színesíti majd a Karancs Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület alpintechnikai bemutatója, ahol a kicsik kipróbálhatják a kötélpályát, Balassagyarmaton pedig a Cserhát Mentőkutyás, Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Közhasznú Egyesület kutyás és alpintechnikai bemutatóját tekinthetik meg gyerekek és felnőttek, s ugyancsak birtokba vehetik majd a kötélpályát, az úgynevezett drón kisrepülő bemutatója mellett.
A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 6-án átadott Tűzoltó Emlékparkjával egy időben kiállítás nyílt a salgótarjáni székhelyű intézmény emeletén is. A kiállított régi tűzoltó védőfelszerelések és eszközök, iratok, fotók megtekintése kollégáink kísérete mellett lehetséges, ehhez előzetes bejelentkezés szükséges a +36-30/9743-459-es telefonszámon. Tizenöt fő feletti létszámmal érkező csoport esetén kérjük, ugyancsak jelezzék részvételi szándékukat a korábban említett telefonszám, vagy a nograd.szovivo@katved.gov.hu e-mail cím valamelyikén.

Helyszínek:
Salgótarján, Szent Flórián tér 1.: Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem út 125-127.: Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet melletti füves területPásztó, Kölcsey út 35.: Pásztói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság
Bercel, Kossuth Lajos tér 10.: Berceli Katasztrófavédelmi Őrs
Rétság, Laktanya utca 9.: Rétsági Katasztrófavédelmi Őrs

Vissza a kezdőlapra

Címkék: tűzoltó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 15:21, szombat | Helyi

Egyre népszerűbb az Airbnb – mit kell tudni, ha belevágnál? Jogi tanácsadás szállásadóknak!

Évről évre nő azoknak a külföldi turistáknak a száma, akik hazánkba látogatnak egy hosszabb vagy rövidebb vakáció erejéig. Sokan vannak, akik itt tartózkodásuk idejére

2024. Július 27. 14:53, szombat | Helyi

Így léphetsz fel ellene, ha az udvarodat filmezi a szomszéd kamerája

Egyre többen döntenek úgy, hogy kamerákkal védik az otthonukat, értékeiket. Azonban ezen felszerelések használatának is megvannak a szabályai, például a szomszéd udvarra nem láthat be az eszköz.

2024. Július 27. 09:00, szombat | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Nyaralóidő, kánikula.

Napos, száraz időben lesz részünk, legfeljebb csak este sodródhat be kis eséllyel a nyugati, északnyugati határhoz közeli tájakra egy-egy zápor, esetleg zivatar.