Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Február 05. 07:21, vasárnap | Helyi

Fokozatosan megnyugszik időjárásunk

Fokozatosan megnyugszik időjárásunk

Erős éjszakai fagyokat hozott a sarkvidéki légtömeg

Erős éjszakai fagyokat hozott a sarkvidéki légtömeg

Fokozatosan megnyugszik időjárásunk, a derült, hófödte tájakon éjszakánként -15 fok is lehet.

Vasárnap már jóval barátságosabb időre készülhetünk, többfelé hosszabb napos időszakokkal. Bár a szél még gyakran lesz élénk, erős, a szombatihoz hasonló szélvihartól már nem kell tartanunk. Hideg lesz, hajnalban országszerte fagyni fog, a kevésbé szeles, hódófödte tájakon már előfordulhatnak -10 fok alatti minimumok. Napközben sem mérhetünk majd melegebbet -3, +2 foknál.

A jövő hét első napjaiban a szelet már csak élénk lökések kísérhetik, erős, viharos légmozgásra nem kell számítani. Sokat fog sütni a nap, hétfőn inkább a Dunántúlon, kedden keleten, északkeleten növekedhet meg a felhőzet, de havazás nem várható. Hidegek, fagyosak lesznek az éjszakák,de máshol is -10, -5 fokos fagyra kell készülni. A csúcshőmérséklet a hét első napjaiban fagypont körül alakul.Úgy tűnik a hét hátralévő része izgalmaktól mentes, napról-napra egy-két fokkal enyhébb időt hozhat. Az éjszakai erősebb fagyok viszont velünk maradnak.

Napos, de még szeles idő

Hétfőn napos időre készülhetünk, nyugaton, északnyugaton lehet időnként felhősebb az ég, de csapadék nem valószínű. Még többfelé élénk lehet az északkeleti szél. Hajnalban -10, -5 fokig hűl le a levegő, de a szélvédett, havas tájakon ennél több fokkal hidegebb lehet. Napközben -3, +2 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden a napsütést főként keleten, északkeleten zavarhatják felhők a délutáni órákban, de csapadék nem várható. Az északi-északkeleti szél északnyugaton és a Tiszántúlon élénk lehet. Hajnalban -14, -6, kora délután -1, +3 fokra számíthatunk.

Szerdán a változóan felhős időben helyenként hózáporok alakulhatnak ki. Az északkeleti szél többfelé felélénkülhet. Hajnalban -12, -3, napközben -1, +4 fokra van kilátás.

Forrás.: idokep

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 16:50, szerda | Helyi

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: legördült a zalaegerszegi gyártósorról a honvédség első magyar gyártású Lynx KF-41 gyalogsági harcjár

Legördült a zalaegerszegi gyártósorról a Magyar Honvédség első magyarországi gyártású Lynx KF-41 gyalogsági harcjárműve jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán Zalaegerszegen, a Rheinmetall gyárában tartott rendezvényen.

2024. Július 24. 15:00, szerda | Helyi

Megemlékezés és emlékérem átadás.

Ünnepi állománygyűlés keretében adták át a néhai rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes tiszteletére alapított emlékérmet.

2024. Július 24. 14:00, szerda | Helyi

Tusványos - Azbej Tristan: korunk legnagyobb emberi jogi válsága a keresztényüldözés.

Korunk legnagyobb emberi jogi válságának nevezte a keresztényüldözést Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.