Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Március 07. 03:00, kedd | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/fOTÓ:BALASKA MÁRK

Felhős kedd!

Felhős kedd!

Felhős, borongós időre van kilátás

Kedden felhős, borongós időre van kilátás, és több tájegységünkön kell számítani időnként esőre, záporra. A délies szél sokfelé élénk, néhol erős lehet. Hajnalra helyenként pára, köd képződhet. Reggel -3 és +4, délután 6 és 12 fok között alakulhat a hőmérséklet.

A szerda már rövid napos időszakokkal kecsegtet, de alapvetően sok felhő lesz felettünk, és többfelé kialakulhat időnként eső, zápor. Élénk, helyenként erős lesz a déli-délnyugati szél. Melegszik az idő, 9-15 fok közötti maximumokra van kilátás.

Csütörtökön keleten esőre, máshol záporokra készülhetünk, helyenként zivatarok is kialakulhatnak. Délután válhat szakadozottabbá a felhőzet nyugat felől. Élénk, erős, néhol viharos lökések kísérik a nyugati-délnyugati szelet. A enyhe hajnal után délutánra 11 és 18 fok közé melegedhet a levegő.

Pénteken és szombaton naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk. Átmenetileg több tájegységünkön is kialakulhat eső, zápor, néhol akár zivatar is. Többfelé számíthatunk szeles időre. Délutánonként 12-18 fokos maximumokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Kedden melegfronti hatás érvényesül, így az érzékenyek körében migrén, vérnyomásproblémák, keringési panaszok, dekoncentráltság, tompaság és bágyadtság is jelentkezhet.

Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű ízületi panaszok, de a hajnali, reggeli órákban a hidegebb tájakon kopásos jellegű panaszok is jelentkezhetnek.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Romlik hő- és komfortérzetünk.

Hamar megfázhatunk, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Fotó:Balaska Márk (Párás esős reggel) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 24. 08:29, szerda | Helyi

Tusványos - Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson.

A Blahalouisiana koncertjével kedd este megkezdődött a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismert nevén Tusványos.

2024. Július 24. 08:15, szerda | Helyi

Hidegfront záporral, zivatarral!

Egy hidegfront hatására fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést.

2024. Július 24. 08:00, szerda | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.