Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Február 28. 06:00, kedd | Helyi
Forrás: IDŐKÉP / FOTÓ: BALASKA MÁRK

Felhős kedd

Felhős kedd

Az északi és az északnyugati tájakon süthet ki rövidebb-hosszabb időszakokra a nap!

Kedden az északi és az északnyugati tájakon süthet ki rövidebb-hosszabb időszakokra a nap, máshol sok felhő lesz az égen. Kezdetben a keleti tájakon helyenként kisebb havazás, hózápor előfordulhat. Az északkeleti szél néhol élénk lehet. Hajnalban -8 és 0, napközben 3 és 9 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Szerdán északon és északkeleten számíthatunk a legtöbb napsütésre, délnyugat felé haladva egyre több és vastagabb felhő lehet az égen. Jelentéktelen csapadék néhol délnyugaton fordulhat elő. Az északi-északkeleti szelet többfelé élénk lökések kísérhetik. Reggel többfelé fagyhat, kora délután pedig 4-12 fokra van kilátás, délnyugaton maradhat hidegebb az idő.

Csütörtökön is északon és északkeleten süthet többet a nap, máshol felhősebb időre számíthatunk. Délen, délnyugaton időnként kisebb eső is előfordulhat. Néhol élénk lehet az északkeleti szél. A maximumok 4 és 12 fok között alakulhatnak.

Pénteken naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk. Néhol gyenge eső előfordulhat. Helyenként megélénkülhet az északnyugati szél. 5 és 11 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet. Szombaton szeles, hűvösebb időre van kilátás, több tájegységünkön előfordulhat időnként kisebb eső, zápor, helyenként akár havas eső, hózápor is.

Orvosmeteorológia

Kedden időjárási front nem lesz felettünk, de enyhe hideg- és melegfronti tünetek is előfordulhatnak.

Az érzékenyek körében fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok jelentkezhetnek.

Ugyanakkor alvászavarok, dekoncentráltság, bágyadtság, tompaság is előfordulhat.

A felhős, borongós tájakon alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

fOTÓ: Balaska Márk( Felhős séta) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 24. 08:29, szerda | Helyi

Tusványos - Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson.

A Blahalouisiana koncertjével kedd este megkezdődött a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismert nevén Tusványos.

2024. Július 24. 08:15, szerda | Helyi

Hidegfront záporral, zivatarral!

Egy hidegfront hatására fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést.

2024. Július 24. 08:00, szerda | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.