Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Február 15. 05:03, szerda | Helyi
Forrás: idokép

Fagyos reggel, enyhe nappal

Fagyos reggel, enyhe nappal

többfelé - elsősorban a Dunántúlon és a középső tájakon - indulhat párásan, ködösen a nap, ami néhol csak nehezen oszlik majd fel.

Szerdán többfelé - elsősorban a Dunántúlon és a középső tájakon - indulhat párásan, ködösen a nap, ami néhol csak nehezen oszlik majd fel. Napközben azonban túlnyomóan napos időre számíthatunk, csak kisebb körzetekben maradhat felhős az ég. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban -9, -1, napközben 6-11 fokra készülhetünk.

Csütörtök hajnalra is több helyen képződhet pára, köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet, ami helyenként ismét nehezen oszlik majd fel napközben. Ekkor a napsütést már leginkább a nyugat felől fölénk sodródó fátyolfelhők szűrhetik. Számottevő csapadék nem várható. Északkeleten megélénkülhet a délnyugati szél. Kora reggel -7, 0, napközben 6-12 fokot mérhetünk.

Pénteken megnövekszik a felhőzet, napközben északnyugat felől elszórtan alakulhat ki kisebb eső, egy-egy zápor. A nyugati-délnyugati szél több helyen élénk, északon néhol erős lehet. A csúcshőmérséklet 5 és 14 fok között alakul, délnyugaton lesz enyhébb az idő.

Szombaton többfelé megerősödik, északon viharossá fokozódik a nyugatias szél. Északkeleten fordulhat elő kisebb csapadék, délen viszont hosszabb időszakokra is kisüt a nap. Kora tavaszias időben lesz részünk 10-16 fokos maximumokkal. Vasárnap északnyugat felől hidegfront érkezik széllel, elszórt záporokkal.

Orvosmeteorológia

Szerdán nem érvényesül fronthatás, de ismét nagy lesz a napi hőingás, emiatt a melegedésre érzékenyek vérnyomásproblémákat, enyhe rosszullétet, keringési panaszokat tapasztalhatnak.

Emellett migrén és fáradékonyság is előfordulhat.

A reggeli hideg, fagyos, többfelé párás, ködös időben pedig a kopásos eredetű ízületi fájdalmak erősödhetnek fel.

A napos időszakok viszont jó hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 24. 08:29, szerda | Helyi

Tusványos - Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson.

A Blahalouisiana koncertjével kedd este megkezdődött a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismert nevén Tusványos.

2024. Július 24. 08:15, szerda | Helyi

Hidegfront záporral, zivatarral!

Egy hidegfront hatására fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést.

2024. Július 24. 08:00, szerda | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.