Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Február 13. 06:25, hétfő | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Fagyos hajnal, napos délután

Fagyos hajnal, napos délután

Reggelre többfelé, elsősorban a nyugati és a középső területeken képződhet pára, köd, mely délelőtt néhol tartósabban is megmaradhat.

Hétfőn reggelre többfelé, elsősorban a nyugati és a középső területeken képződhet pára, köd, mely délelőtt néhol tartósabban is megmaradhat. Ezeken a részeken szitálás, reggel esetleg ónos szitálás is kialakulhat. Napközben naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk de említésre méltó csapadék sehol sem várható. Északnyugaton megélénkülhet a szél. Hajnalban -8, -1, napközben pedig 4-10 fokra van kilátás.

Kedden is számíthatunk naposabb tájakra, de felhősebb körzetekkel is találkozhatunk. Csapadék sehol sem várható. Reggelre többfelé képződhet pára, köd. A Dunántúlon és északkeleten többfelé élénk lehet az északias szél. 5-10 fokot mutathatnak napközben a hőmérők.

Szerda és csütörtök reggelre is többfelé képződhet pára, köd, mely helyenként tartósabban is megmaradhat. Számottevő csapadék sehol sem várható, legfeljebb reggelente néhol kisebb ködszitálás fordulhat elő. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Szerdán 5 és 10, csütörtökön 6 és 11 fok közé melegedhet kora délutánra a levegő.

Pénteken előreláthatólag sok felhő lesz felettünk, melyekből kisebb eső, futó zápor kialakulhat. A nyugatias szél feltámad, a legmelegebb órákban 6-12 fok várható. Szombaton is kissé szeles idő valószínűsíthető elszórt csapadékkal, sok felhővel.

Orvosmeteorológia

Hétfőn fellélegezhetnek a frontérzékenyek, nem várható számottevő fronthatás.

A párás, ködös területeken a kopásos ízületi bántalmak, keringési panaszok kissé felerősödhetnek.

A napos időszakok jó hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre.

Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 16:50, szerda | Helyi

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: legördült a zalaegerszegi gyártósorról a honvédség első magyar gyártású Lynx KF-41 gyalogsági harcjár

Legördült a zalaegerszegi gyártósorról a Magyar Honvédség első magyarországi gyártású Lynx KF-41 gyalogsági harcjárműve jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán Zalaegerszegen, a Rheinmetall gyárában tartott rendezvényen.

2024. Július 24. 15:00, szerda | Helyi

Megemlékezés és emlékérem átadás.

Ünnepi állománygyűlés keretében adták át a néhai rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes tiszteletére alapított emlékérmet.

2024. Július 24. 14:00, szerda | Helyi

Tusványos - Azbej Tristan: korunk legnagyobb emberi jogi válsága a keresztényüldözés.

Korunk legnagyobb emberi jogi válságának nevezte a keresztényüldözést Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.