Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Február 23. 05:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP / FOTÓ:LŐVI ANDREA

Enyhe, délutántól esernyős idő

Enyhe, délutántól esernyős idő

Napközben felhős lesz felettünk az ég.

Csütörtökön napközben felhős lesz felettünk az ég. Nyugat felől először a Dunántúlon, majd később a középső tájakon, estétől pedig keleten is egyre több helyen fordulhat elő eső, zápor. A délkeleti szél elsősorban a Dunántúl északi felén lehet élénk. Hajnalban -2, +6 fok, délután 8-16 fok várható.

Pénteken eleinte keleten, északkeleten eshet, nyugat, délnyugat felől azonban egyre többfelé felszakadozik a felhőzet. Délután a napos időszakok mellett több tájegységünkön is elszórtan lehetnek záporok, akár egy-egy zivatar is előfordulhat. A délnyugati szél főként az ország déli és keleti felén támadhat fel. Hajnalban 2 és 7, napközben 9 és 16 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Szombaton egy markáns hidegfront érkezhet, ami sokfelé hoz esőt, záporokat, helyenként jelentősebb mennyiségű eső is eshet. A nyugati-északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat. Napközben 5-10 fok valószínű.

Vasárnap nem lesz túl kellemes időnk, visszakacsint a télies időjárás: élénk, erős északi szélre, helyenként esőre, havas esőre, havazásra, hózáporokra van kilátás. A csúcshőmérséklet 2 és 7 fok között alakulhat.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön sem lesz front felettünk, de az átlagosnál enyhébb idő miatt a melegfrontra érzékenyeknél migrén, vérnyomás-ingadozás, fáradékonyság, dekoncentráltság újra előfordulhat, illetve fokozódhatnak a gyulladásos panaszok is.

Réteges öltözet viselése ajánlott.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Fotó: Lővi Andrea ( Medvesi - páros) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 24. 08:29, szerda | Helyi

Tusványos - Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson.

A Blahalouisiana koncertjével kedd este megkezdődött a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismert nevén Tusványos.

2024. Július 24. 08:15, szerda | Helyi

Hidegfront záporral, zivatarral!

Egy hidegfront hatására fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést.

2024. Július 24. 08:00, szerda | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.