Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Július 19. 07:54, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Eltiltás hatálya alatt, kábítószerrel a retiküljében autózott!

Eltiltás hatálya alatt, kábítószerrel a retiküljében autózott!

Rendszám nélkül, a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezetett az a nő, akinek a táskájában még kábítószert is találtak a rendőrök. A nyomozók őrizetbe vették.

A Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai 2023. július 17-én a déli órákban Héhalom belterületén, a Kossuth úton vontak ellenőrzés alá egy hatósági jelzés nélkül közlekedő személygépkocsit, amelyet egy 34 éves nő vezetett.

Az ellenőrzés során megállapítást nyert az is, hogy a sziráki lakos, úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy a Pásztói Járásbíróság 2023. december 19-ig a járművezetésétől eltiltotta. Az intézkedés során csomagátvizsgálásra is sor került, amelynek során a rendőrök a nő táskájában egy papírzsebkendőbe csomagolva bruttó 4,5 gramm súlyú növényi törmeléket, valamint 19 darab alufólia pakettet találtak, amelyek bruttó súlya 2,12 gramm volt és azok fehér színű, kristályos állagú anyagot tartalmaztak.

A bűnügyi technikus által a kristályos anyagon elvégzett gyorsteszt ketaminra pozitív jelzést mutatott, amely kábítószernek minősül.

A hatóság tagjai a megtalált növényi törmeléket és kristályos szert tartalmazó paketteket, valamint a nő által használt személygépkocsit lefoglalták és a sziráki lakost a rendőrkapitányságra előállították, ahol kábítószer birtoklás vétség, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A bűncselekmények elkövetését a nő elismerte. Megállapítást nyert, hogy a 34 éves terhelt ellen korábban hasonló bűncselekmény elkövetése miatt indult eljárás, ezért őt a hatóság tagjai őrizetbe vették és előterjesztés tettek letartóztatásának indítványozására a Pásztói Járási Ügyészségen.

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.

2024. Július 23. 08:26, kedd | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Helyi

Délután újra beindulnak a zivatarok.

Többórás napsütés mellett ismét megnövekszik a gomolyfelhőzet.

2024. Július 23. 08:00, kedd | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.