Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2023. Május 26. 13:11, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egyhangúlag elfogadott beszámolók.

Egyhangúlag elfogadott beszámolók.

A Bátonyterenyei és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság vezetője számolt be az elmúlt évi munkájáról az önkormányzat képviselő-testülete előtt.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság vezetője, Belovai Róbert rendőr alezredes a város képviselő-testülete előtt számolt be a rendőrkapitányság 2022. évi tevékenységről 2023. május 26-án. A kapitányságvezető az elmúlt év eredményeinek bemutatását követően tájékoztatta a képviselőket a város bűnügyi és közbiztonsági helyzetéről. A beszámolón dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány kiemelte, hogy a rendőrség és az önkormányzat közötti együttműködés elengedhetetlen, amelynek fenntartása továbbra is kiemelt jelentőséggel bír.

Ugyanezen a napon Csík Csaba rendőr alezredes, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság vezetője tartotta meg beszámolóját a város önkormányzatának képviselő-testülete előtt a Polgármesteri Hivatal épületében. Értékelésében kitért a bűnügyi és rendészeti tevékenységekre, valamint a bűn- és balesetmegelőzési munka jelentőségére is. A beszámolón, amelyen jelen volt Zahorecz Sándor rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes a rendőrkapitány hangsúlyozta, hogy a rendőrségnek az elmúlt évekhez hasonlóan a jövőben is kiemelt feladata a jogsértések megelőzése és felderítése, az állampolgárok szubjektív biztonságérzetének javítása.

Bátonyterenye város és Balassagyarmat város képviselő-testülete megköszönte a rendőrkapitányságok állományának munkáját és ellenszavazat, illetve tartózkodás nélkül elfogadták a rendőrkapitányok beszámolóját.

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 15:21, péntek | Helyi

A James Webb-űrtávcső legújabb adatai szerint a korai Univerzum galaxisai gyorsabban fejlődtek, mint eddig gondolták.

A kutatók a James Webb-űrtávcső adatainak vizsgálatával kimutatták, hogy a fiatal, 10 milliárd évvel ezelőtti Univerzum sokkal kevésbé volt kaotikus és rendezetlen, mint azt korábban gondolták

2024. Május 24. 09:00, péntek | Helyi

Az agyra ható gyógyszerek tesztelését segítő megoldáson dolgoznak szegedi kutatók.

A korábbiaknál jobb vér-agy gát modellek létrehozását segítő eljárást dolgoztak ki a Szegedi Biológiai Kutatóközpont (SZBK) munkatársai, a megoldás segítheti az agyra ható gyógyszerek tesztelését is.

2024. Május 24. 08:00, péntek | Helyi

Fülledt idő záporokkal, zivatarokkal.

Marad a fülledt idő többfelé záporokkal és zivatarokkal, amelyeket helyenként felhőszakadás és jégeső kísérhet.

2024. Május 24. 05:21, péntek | Helyi

A pletyka tartja össze a társadalmat

Igyekszünk jól viselkedni, ha figyelembe vesszük, hogy mit beszélnek rólunk. Viszont a játékelméleti modell tanulsága szerint a társadalmi játszmát hosszú távon a szóbeszéd logikája irányítja.