Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Július 31. 11:13, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy hét számokban!

Egy hét számokban!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök 19 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Balassagyarmat belterületén, a Rákóczi fejedelem úton haladt kamionnal 2023. július 25-én 8 óra körül az az 54 éves férfi, aki a jobb oldali járdáról a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladni szándékozó gyalogosnak nem biztosított elsőbbséget és őt elütötte. A baleset következtében a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Egy 50 éves férfi közlekedett személygépkocsival július 29-én 15 óra körül Kishartyán belterületén, amikor elvesztette uralmát a gépkocsi felett, a szemközti forgalmi sávba áttért, ahol a családi házhoz bekanyarodni szándékozó, éppen álló helyzetben lévő gépjárműnek ütközött. A baleset következtében a sofőr könnyű sérülést szenvedett. A férfivel szemben a helyszínen alkalmazott alkoholteszter pozitív jelzést mutatott és az intézkedés során kiderült az is, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ezért őt a rendőrök engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették.

A 22-es számú főúton, a Szalmatercs és Endrefalva településeket összekötő útszakaszon haladt személygépkocsival egy 32 éves férfi, amikor az egyenes útszakaszon az útpadkára lehaladt és egy oszlopnak, majd egy fának ütközött. A baleset következtében a sofőr és utasa megsérült. A rendőri intézkedés során felmerült annak a gyanúja, hogy a férfi a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, amelyet a vele szemben alkalmazott alkoholteszter alátámasztott. A sofőr a helyszínen 1,64 mg/l értéket fújt, őt a hatóság tagjai további mintavétel céljából előállították.

A vármegye rendőrei az elmúlt egy hét során további 3 személyi sérüléses és 13 anyagi káros baleset helyszínén, valamint 5 ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az ittas vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező. Fontos hangsúlyozni, hogy a kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít; az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat válthat ki, amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze.

Aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül nemcsak saját, hanem mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

…hogy mindenki hazaérjen!

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.

2024. Július 23. 08:26, kedd | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Helyi

Délután újra beindulnak a zivatarok.

Többórás napsütés mellett ismét megnövekszik a gomolyfelhőzet.

2024. Július 23. 08:00, kedd | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.