Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Július 31. 12:01, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Dicséret a kiemelkedő rendőri tevékenységért.

Dicséret a kiemelkedő rendőri tevékenységért.

Két balassagyarmati járőr munkáját ismerte el a Magyar Államvasutak Zrt.

A Magyar Államvasutak Zrt. munkatársa tett bejelentést a rendőrségre, miszerint pályabejárás során észlelték, hogy ismeretlen elkövető a Drégelypalánk-Szécsény közötti nyílt vasúti pályaszakaszon lopja a pálya melletti légkábeleket, amelyek telefonos összeköttetést biztosítanak az állomások között.A bejelentést követően Szugyiczki Erik rendőr őrmester és Kacsári Kitti rendőr őrmester, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának beosztottjai Balassagyarmat belterületén intézkedés alá vontak egy személygépkocsit. A járőrök a gépjárművet átvizsgálták, amely során 6,22 kilogramm réz kábel került elő. A két rendőrnek azonnal eszébe jutottak a vasúti pályaszakaszokon elkövetett kábellopások esetei, így a gépjárművel utazó két drégelypalánki lakost a rendőrkapitányságra előállították, ahol lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták őket.

Az ügy vizsgálata során – szakértők bevonásával – bebizonyosodott, hogy a gépkocsiban megtalált kábel megegyezik a Magyar Államvasutak Zrt. tulajdonából ellopott színesfémmel.

A két járőrt példamutató munkájuk elismeréseként 2023. július 28-án a Balassagyarmati Rendőrkapitányság épületében dr. Szécsényi István, a Magyar Államvasutak biztonsági főigazgatója nevében Apáti László a Magyar Államvasutak Zrt. Biztonsági Főigazgatóság, Budapest Területi Vasútbiztonság vezetője dicséretben és jutalomban részesítette.

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.

2024. Július 23. 08:26, kedd | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Helyi

Délután újra beindulnak a zivatarok.

Többórás napsütés mellett ismét megnövekszik a gomolyfelhőzet.

2024. Július 23. 08:00, kedd | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.