Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. December 21. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Csehországi versenyre utazott Papp Ildikó

Csehországi versenyre utazott Papp Ildikó

Egy ausztriai versenyen Papp Ildikó apró betegséggel küszködve is megverte legfőbb riválisát, aki az olimpiai kvalifikációért folytatott menetelésben ellenfele lehet.

Papp Ildikó, a salgótarjáni Nord Sport KSE sífutója ezt követően pár napig itthon készült, de már tovább is utazott az év utolsó megpróbáltatására, Csehországba. Pillerseeben Ildikó 31:44,8 perces idővel és 198,35 pontos mutatóval a 41. helyen végzett a tíz kilométeres szabadstílusú futamon. Papírforma pozícióban ért célba, a biatlon kvótáért menő Szőcs Emőke mögött, és – ezúttal hat másodperccel – a sífutó kvótáért viaskodó Simon Ágnes előtt.
- A héten kisebb betegséggel küzdöttem, ami visszavett a teljesítményemből – mesélte tudósítónknak. – Jobb helyen szerettem volna végezni, de a tavalyi eredményemhez képest így is sokat javítottam. Ezért a sikerért most elég szoros csatát vívtam Ágival, de amíg egy másodperccel is előtte leszek, addig én vagyok a jobb.
- Aztán itthon szusszantál egyet.
- Jó volt pár napot otthon lenni Salgótarjánban, új lendületet adott szülővárosom, az emberek és Székyné dr. Sztrémi Melinda polgármester asszonnyal folytatott beszélgetésem. Jó érzés ide tartozni!
- Hol lesz az évzáród?
- Az esztendő utolsó versenyére a csehországi Horny Miseckyben kerül sor a hét végén, a szláv kupasorozat első állomásán egy 5 és egy 10 kilométeres verseny is vár rám – zárta beszélgetésünket Ildikó.
A megyeszékhely önkormányzata mindenben a sportolónő mellett áll, jelentős mértékben támogatja, segíti felkészülését és versenyeztetését. Január végére eldől, hogy februárban ki képviselheti a magyar színeket sífutásban a Szocsiban rendezendő téli olimpiai játékokon. Ildikó mellett már csak ketten maradtak, akik számításba jöhetnek, egyikük elsősorban biatlonban szeretne kijutni, másik versenyzőtársát pedig a salgótarjáni rendre megelőzni.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: Papp Ildikó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.

2024. Május 02. 11:18, csütörtök | Helyi

ingatlan.com: áprilisban jelentősen nőtt az ingatlanpiaci kereslet.

Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, a feladott lakáshirdetések száma jelentősen nőtt, ami további élénkülést vetít előre 2024-re.

2024. Május 02. 09:10, csütörtök | Helyi

Minden mozdíthatót ellopott!

Elsősorban lakatlan házakba és azok melléképületeibe tört be, majd több százezer forint értékű tárgyakat lopott el az a férfi, akit a salgótarjáni nyomozók a napokban fogtak el.

2024. Május 02. 08:40, csütörtök | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ