Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2014. Június 04. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Civilek kezdeményezték az emlékművet Balassagyarmaton

Civilek kezdeményezték az emlékművet Balassagyarmaton

Négy civil szervezet képviselői fogtak össze Balassagyarmaton a 23. gyalogezred emlékművének elkészítéséért.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a város önkormányzata nemrég kapott támogatást az első világháborús alakulat, a '16-os honvéd gyalogezred emlékművének javításához és a szoborkompozíció környezetének rendbetételéhez. A második világháborúban felállított losonci, balassagyarmati és salgótarjáni gyalogzászlóaljat magába foglaló huszonharmadik gyalogezred azonban csak egy emléktáblát kapott, éppen a tizenhatosok talapzatán. A Civitas Fortissima Kör, a Gyarmati Vitézi Rendért Alapítvány, Polgárok Balassagyarmatért Alapítvány és az Arttéka Művészet Határok Nélkül Egyesület közadakozást kezdeményezett egy önálló emlékmű felállítására, melynek terveit már elkészítette Párkányi Raab Péter. Az emlékmű tervezett költsége tizenötmillió forint. A felajánlások fogadására a Gyarmati Vitézi Rendért Alapítvány nyitott számlát. A négy civil szervezet képviselői a művésszel együtt választották ki az emlékmű helyét is, ami a Bajcsy út, Ady Endre út kereszteződésénél, az egykori csendőrpalota előtti széles járdán lehetne.

Forrás: radiofocus.hu

Vissza a kezdőlapra

Címkék: gyalogezred

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 09:29, vasárnap | Helyi

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton.

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest.

2024. Július 28. 09:19, vasárnap | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 28. 08:46, vasárnap | Helyi

Akár börtönbe is kerülhet, ha ezeket a gyógyszereket magával viszi a nyaralására

Görögország, Spanyolország, Olaszország és Portugália figyelmeztet, mivel a gyakori tabletták miatt akár börtönbüntetést kaphatunk, ha magunkal visszük a nyaralásra.

2024. Július 28. 08:15, vasárnap | Helyi

Kánikulával búcsúzik a hét.

Sok napsütésben lesz részünk, majd délután egy hidegfront hatására nyugat, északnyugat felől felhők érkeznek fölénk, melyekből elsősorban a Dunántúlon és északon fordulhatnak elő elszórtan záporok, zivatarok.