Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Január 11. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Cene Gál-sikerek Távol Keleten

Cene Gál-sikerek Távol Keleten

Rendhagyó sikerekkel indul az év a távol-keleten egyre népszerűbb Cene Gál István, Cereden élő és alkotó festőművésznek.

A művész pályafutása jelentős állomásaként értékeli, hogy egyszerre három meghívást is kapott ázsiai kiállításokra. Taipeibe tizennégy, Sanghajba tíz, Szöulba öt festményét kérik. A sanghajira már elvitte a képeket Budapestre, ahonnan a Párizsi Szalon és Aukciós ház viszi ki hajóval a kiállítás helyszínére. Itt három különböző kiállításon is szerepelnek majd a képei, a következő három hónapban. A taipei kiállítás már szinte hagyományosnak tekinthető a Nógrád megye Prima-díjjal is elismert művésznek. Oda már - sorozatban - harmadszor hívják kiállítónak. Ez a kiállítás április közepén nyílik. A dél-koreai meghívás azonban még egészen friss. Erről bővebbet csak az egyeztetések után tud majd mondani a festő.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: Cene Gál István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 19:43, szerda | Helyi

Légikatasztrófa Nepálban

a lezuhant repülőgépen 18 utas halt meg. A Saurya Airlines belföldi járata felszállás közben lecsúszott a kifutópályáról és a földbe csapódott.

2024. Július 24. 19:20, szerda | Helyi

Vízipók-csodapók

Elhunyt a Vízipók-csodapók alkotója, Kertész György. Kilencvenhét éves korában elhunyt az egyik legkedveltebb magyar rajzfilm-sorozat írója. A Vízipók-csodapók alkotójának halálát fia jelentette be közösségi oldalán.

2024. Július 24. 16:50, szerda | Helyi

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: legördült a zalaegerszegi gyártósorról a honvédség első magyar gyártású Lynx KF-41 gyalogsági harcjár

Legördült a zalaegerszegi gyártósorról a Magyar Honvédség első magyarországi gyártású Lynx KF-41 gyalogsági harcjárműve jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán Zalaegerszegen, a Rheinmetall gyárában tartott rendezvényen.

2024. Július 24. 15:00, szerda | Helyi

Megemlékezés és emlékérem átadás.

Ünnepi állománygyűlés keretében adták át a néhai rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes tiszteletére alapított emlékérmet.