Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2023. Május 23. 10:19, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Baleseti összesítő!

Baleseti összesítő!

Nógrád vármegyében az elmúlt hét napon hatan sérültek meg közúti közlekedési balesetben.

Hatvan irányából Salgótarján felé közlekedett a 21-es számú főúton 2023. május 16-án a kora délutáni órákban egy 22 éves személygépkocsivezető, amikor az egyenes útszakaszon elvesztette a jármű irányítása felett az uralmát és a belső forgalmi sáv mellett található szalagkorlátnak ütközött. A baleset során a sofőr megsérült.

Mátraszele belterületén, a Szabadság úton haladt május 20-án a délutáni órákban egy 24 éves férfi személygépkocsival, amikor a kereszteződésben az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget és nekiütközött a Salgótarján irányából érkező és egyenesen továbbhaladni szándékozó gépjárműnek. A baleset következtében a védett úton haladó jármű két utasa megsérült.

Nógrád vármegyében az elmúlt egy héten további három személyi sérüléssel járó és tizenegy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamint egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy a KRESZ egyértelműen kimondja, hogy az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” és az „Elsőbbségadás kötelező” táblánál minden esetben elsőbbséget kell biztosítani a védett úton érkező jármű részére. Kérjük, hogy az ilyen jelzőtáblákra nagyobb figyelmet fordítsanak, az útkereszteződésekhez érve körültekintőbben vezessenek! Közlekedjenek türelmesen, figyeljenek egymásra, legyenek előzékenyek, segítőkészek!

…hogy mindenki hazaérjen!

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 17. 13:00, hétfő | Helyi

Kapós volt a csali.

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

2024. Június 17. 09:30, hétfő | Helyi

A nyár veszélyeire is felhívja a figyelmet a legújabb teszt!

Elkészült a katasztrófavédelem legújabb interaktív tesztje.

2024. Június 17. 09:15, hétfő | Helyi

Nyitrai Zsolt: már több mint 650 ezren regisztráltak a Gondosóra programra.

A Gondosóra programra eddig már több mint 650 ezren regisztráltak, azaz mára minden harmadik 65 év feletti honfitársunk gondosóra-felhasználó - közölte a miniszterelnök főtanácsadója.

2024. Június 17. 09:00, hétfő | Helyi

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: díszőrség lesz a budai Várban.

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget.