Városlista
2023. június 8, csütörtök - Medárd

Hírek

2023. Május 23. 10:19, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Baleseti összesítő!

Baleseti összesítő!

Nógrád vármegyében az elmúlt hét napon hatan sérültek meg közúti közlekedési balesetben.

Hatvan irányából Salgótarján felé közlekedett a 21-es számú főúton 2023. május 16-án a kora délutáni órákban egy 22 éves személygépkocsivezető, amikor az egyenes útszakaszon elvesztette a jármű irányítása felett az uralmát és a belső forgalmi sáv mellett található szalagkorlátnak ütközött. A baleset során a sofőr megsérült.

Mátraszele belterületén, a Szabadság úton haladt május 20-án a délutáni órákban egy 24 éves férfi személygépkocsival, amikor a kereszteződésben az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elsőbbséget és nekiütközött a Salgótarján irányából érkező és egyenesen továbbhaladni szándékozó gépjárműnek. A baleset következtében a védett úton haladó jármű két utasa megsérült.

Nógrád vármegyében az elmúlt egy héten további három személyi sérüléssel járó és tizenegy anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamint egy ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy a KRESZ egyértelműen kimondja, hogy az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” és az „Elsőbbségadás kötelező” táblánál minden esetben elsőbbséget kell biztosítani a védett úton érkező jármű részére. Kérjük, hogy az ilyen jelzőtáblákra nagyobb figyelmet fordítsanak, az útkereszteződésekhez érve körültekintőbben vezessenek! Közlekedjenek türelmesen, figyeljenek egymásra, legyenek előzékenyek, segítőkészek!

…hogy mindenki hazaérjen!

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 08. 02:46, csütörtök | Helyi

Fülledt idő záporokkal, zivatarokkal!

Medárd napján folytatódik a fülledt idő, a rövid napos időszakok mellett sokfelé kialakulhat akár ismétlődő jelleggel is zápor, zivatar.

2023. Június 07. 13:31, szerda | Helyi

Összefogás Palócország közbiztonságáért.

A Nógrád vármegyei rendőrfőkapitány is előadást tartott a Nemzeti Múzeumban megtartott konferencián.

2023. Június 07. 08:58, szerda | Helyi

Versenyautó-tesztelés miatt útlezárás lesz Nógrád vármegyében

Időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani a Salgótarjánt és Ceredet összekötő közúton.

2023. Június 07. 08:45, szerda | Helyi

Mi indokolja?

Lehet arra ésszerű magyarázat, hogy egyes gépkocsivezetők Salgótarján belterületén jóval 100 km/h sebesség fölött közlekedjenek?