Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2014. Április 07. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Az Ipoly-gáton futottak

Az Ipoly-gáton futottak

Az ország tíz iskolájának részvételével, a balassagyarmati Ipoly-gáton rendezték meg a napokban a 6. Kids Kupa elnevezésű mezei futóversenyt, ahol a házigazdáknak is jutott sikerélmény.

A verseny a Katolikus Iskolák Diáksport Szövetsége (KIDS) 19. versenysorozatának egyik állomása volt.
A balassagyarmati Szent Imre Keresztény Általános Iskola, Gimnázium és Szakképző Iskola kezdeményezésére 2008 tavaszán útjára indított Katolikus iskolák országos mezei futóversenye egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az első viadalon csak közel száz, az idei hatodikon pedig már 285 sportoló diák indult.
A mostani rendezvényre a fővároson kívül Gödöllőről, Vácról, Pannonhalmáról, Esztergomból, Szentendréről és Kazincbarcikáról is érkeztek versenyzők.
A verseny Balassagyarmat város káplánja, András Atya, valamint Magó Kinga, a KIDS elnökségi tagjának köszöntő szavaival, és közös imával vette kezdetét. A futókat frissítő állomások várták, a célban pedig befutó csomaggal jutalmazták kitartásukat. Az eredményhirdetésnél az egyéni és csapat győzteseknek a Katolikus Iskolák Diáksport Szövetsége által biztosított kupákat, a dobogón végzetteknek érmeket, az 1-6. helyezetteknek pedig okleveleket adhattak át. A díjakat közismert személyiségek nyújtották át, az iskola palóc népviseletbe öltöztetett felső tagozatos tanítványainak közreműködésével.
A rendező iskola a végelszámoláskor kettő aranyéremmel és hat bronzéremmel büszkélkedhetett. Egyéniben az 1. korcsoportos fiúknál Varga Áron nem talált legyőzőre, kiemelkedő teljesítménnyel harmadik helyen ért célba Mátyás Tamás (1. korcsoport), valamint Nagy Dalma (2. korcsoport).
Csapatban az 1. korcsoportos gyarmati fiúk mindenkit megelőzve szerezték meg a kupát, a csapatot Varga Áron, Mátyás Tamás, Pribelszki Levente, Varga Ábel és Orgoványi Bálint alkotta.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: gáton

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 13:23, péntek | Helyi

Folytatódik a „Házhoz megyünk!” program Nógrád vármegyében.

Prevenciós előadásokkal és személyre szabott tanácsokkal várták a bűnmegelőzési szakemberek az érdeklődőket több Nógrád vármegyei településen.

2024. Július 26. 08:21, péntek | Helyi

Szuper programokkal indult a 33. Tusványos!

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor Erdély egyik legszebb táján, Tusnádfürdőn 34 programhelyszínen és rengeteg előadóval várja idén a résztvevőket!

2024. Július 26. 08:15, péntek | Helyi

Napos péntek.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből csapadék sehol sem várható.

2024. Július 26. 06:39, péntek | Helyi

1869. november 17-én adták át a Szuezi-csatornát, a Föld egyik legfontosabb és legforgalmasabb vízi útját

Aktualitásunk, hogy Nasser egyiptomi elnök, 68 éve, 1956. 07. 26-án államosította. A szuezi földszoroson át a Földközi-tengert a Vörös-tengerrel összekötő csatorna ötlete már az ókorban felmerült.