Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Augusztus 10. 06:38, csütörtök | Bulvár
Forrás: BOTÁS ENIKŐ - marieclaire.hu

Antonio Banderas 63 éves lett – képek az életéből

Antonio Banderas 63 éves lett – képek az életéből

Desperado, Evita, Zorro álarca vagy éppen Interjú a vámpírral – csak néhány azon filmek közül, amik Antonio Banderast igazi hollywoodi sztárrá tették. A színész, akibe az 1990-es években a fél világ szerelmes volt, ma lett 63 éves.

Antonio Banderas 1960. augusztus 10-én született Spanyolországban, Málagában. Gyerekként profi labdarúgó szeretett volna lenni, a tehetsége is megvolt hozzá, azonban 14 évesen eltörte a lábát, és ez a sérülés véget vetett az álmainak. Egy évvel később látta a Hair című musicalt, ami olyan nagy hatással volt rá, hogy el is kezdett érdeklődni a színjátszás iránt.

Később Banderast fel is vették a Málagai Főiskola dráma szakára, majd 1981-ben a Spanyol Nemzeti Színház tagja lett. Mivel a kezdő fizetése elég kevés volt, ebben az időben gyakran vállalt mellékállásokat, pincérként és fotómodellként dolgozott.

A fiatal Pedro Almodóvar megnézte Banderas egyik színpadi alakítását, és fel is ajánlott neki egy szerepet A szenvedélyek labirintusa című 1982-es filmjében. A párosnak az évek során rengeteg közös sikerfilmje született, az 1988-as Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén és az 1990-es Kötözz meg és ölelj! című film után Antonio Banderas Európa egyik legünnepeltebb sztárjává vált. Közben 1987-ben a színész megnősült, feleségül vette Ana Leza színésznőt.

Amerikában akkor járt először, amikor a Spanyol Filmintézet spanyol filmhetet rendezett New Yorkban. Az amerikai közönség számára is egyre ismertebb lett a neve, és Madonna is a rajongója lett; bekerült az 1991-es Madonnával az ágyban (Truth or Dare) című turnéfilmbe. 1993-ban még nagyobb népszerűségre tett szert, amikor a Philadelphiában Tom Hanks szerelmét játszotta. Az 1994-es Interjú a vámpírral című filmben pedig Tom Cruise és Brad Pitt mellett szerepelt.

Innen már nem volt megállás, 1995-ben megkapta az első igazi amerikai főszerepét a Desperado című filmben, ezzel pedig Banderas végleg bekerült az A-listás sztárok közé. Érdekesség, hogy a színész úgy utazott Amerikába, hogy egy mukkot sem beszélt angolul. Az első amerikai mozijához hallás után tanulta meg a szövegét.

1995-ben vált el első feleségétől, abban az évben, amikor a Hárman párban című vígjáték forgatása során megismerkedett Melanie Griffith-szel, akit 1996-ban feleségül is vett. Nem sokkal később megszületett a lányuk, Stella del Carmen, és a pár egészen 2014-ig együtt volt.

Banderas a színészkedés mellett ma már több lábon áll. Saját parfümmárkája van, és az Antonio Banderas nevű spanyol borászatnak is 50 százalékban ő a tulajdonosa. És bár Griffith után nem házasodott újra, hat éve él kapcsolatban a 37 éves, befektetési bankárként dolgozó Nicole Kimpellel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.