Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2014. Június 29. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Aki megmozgatja a pásztóiakat

Aki megmozgatja a pásztóiakat

Gáspár Szilvia a pásztóiak sportos megmozgatója.

Az idősebbek még emlékezhetnek arra, hogy néhány évtizeddel ezt megelőzően a hazai kocogómozgalom (futás) elindítója, Peterdi Pál edző, újságíró, rádiós sportriporter a sportolás és az egészséges életmód hajdani doyenje „ A láb mindig kéznél van” szlogenjével vált híressé. Pásztón, két éve egy kétgyermekes anyukát ez a szlogen alaposan megérinthetett, mert ma már élete részéve vált a futás a kocogás. Gáspár Szilvia hosszútávfutóval a napokban az általa szervezett futó-kerékpáros rendezvény után beszélgettünk.
- Két éve futok rendszeresen, azóta a futás az életem részévé vált. Több futórendezvényen, így a Vivicitta Városvédő futáson, a Borvidék félmaratonon az Európa-napi futáson, de a Coca-Cola Női futógálán is részt vettem. Most az augusztusi Iron-girl futóversenyre készülök.
Idei terveim között szerepel még a SPAR maraton 30 km-es távjának a lefutása. A félmaratoni távot egyébként már többször teljesítettem – eleveníti fel a futósportággal való kapcsolatát a kétgyermekes pásztói anyuka, Gáspár Szilvia.
Pásztón a már futópálya nélküli Hajós Alfréd utcai labdarúgó játéktéren és a Hasznosi városkörzet főútja mentén rendszeresen találkozhatunk magányos futókkal, kocogókkal, kerékpározókkal. Sokan nem szeretnek egyedül futni és a társasági, közösségi futást hiányolják a városban. Mint hírlik, te az egyéni versenyzésed mellett időközben éppen az utóbbi, a közösségi futás elkötelezett híve lettél.
- Bennem idén tavaszon fogalmazódott meg, hogy fel kellene lendíteni a város életét némi közösségi mozgással, sportolással. Mi itt gyönyörű környezetben élünk a hegyek elérhetősége miatt, adott a kiváló terep a futásokhoz, túrákhoz, a kerékpározáshoz. A magányosságot elfelejtve márciusban megszerveztem az első közösségi futást, azóta rendszeresen minden hónapban szervezek egy-egy környékbeli kocogást. Az útvonal tervezésénél mindig figyelembe veszem, hogy kerékpárosok is tudjanak csatlakozni hozzánk.
- Legutóbb hol „mozogtatok”?
- A múlt hónapban az 567 méter magasságban lévő Tepke kilátót céloztuk meg, most vasárnap pedig Szent-Iván napi futást tartottunk, melynek során a pásztói Bika-rétre és a Nyikomra jutottunk fel.
- A szervezésben vannak segítőid?
- Igen, vannak. A túravezetésben, tájékozódásban nagy segítséget nyújt Bódi Zoltán és Mikuska László. Rövid idő alatt itt Pásztón egy klassz kis csapat kovácsolódott össze, persze nagy örömmel vennénk, ha többen csatlakoznának hozzánk. Csak bátran, itt mindenki saját erőnlétének, felkészültségének megfelelően választhat magának teljesítési lehetőséget.
- Mikor lesz a legközelebbi közösségi jellegű rendezvényetek?
- Július 6-án, vasárnap a Drogmentes Pásztóért fogunk futni, kerékpározni. Mi egyébként is az egészséges életmódot hirdetjük. Célunkban a Drogmentes Magyarországért Maraton is támogat és az említett eseményen két képviselőjük is velünk fog futni. Jómagam kaptam is az alkalmon és megszerveztem, hogy a szeptemberi tanévben a két képviselő eljöjjön Pásztóra drogmentes előadást tartani.
- Kik azok, akiket már törzstagként tudsz üdvözölni a visszatérő közösségi rendezvényeiteken?
- Pádár József, Gáspár Veronika, Mikuska László, Menus Edina, Bódi Zoltán, Berkes Andrea, Mikó Norbert, Mikó József, Lászlóné Nagy Krisztina, Mitró Attila, Csorba Anett, Molnár József Manó, Besze Márton, Besze József, az Ajándékbolt Jászberény Bonjour Pisti és Móni képviseletével, Csépe Mónika, Horváth Ferenc és Magdika, Gortva István, valamint Hatranics József.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Programkereső

Címkék: Gáspár Szilvia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 10:00, vasárnap | Helyi

Elsőbálozó balatonfüredi lány lett az Anna-bál szépe.

Elsőbálozó balatonfüredi lány, Soós Kriszta Szonja lett a 199. Anna-bál szépe, első udvarhölgye a fővárosi Mihály Angelika, a második udvarhölgye a szintén budapesti Bundschuh Jázmin lett.

2024. Július 28. 09:29, vasárnap | Helyi

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton.

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest.

2024. Július 28. 08:46, vasárnap | Helyi

Akár börtönbe is kerülhet, ha ezeket a gyógyszereket magával viszi a nyaralására

Görögország, Spanyolország, Olaszország és Portugália figyelmeztet, mivel a gyakori tabletták miatt akár börtönbüntetést kaphatunk, ha magunkal visszük a nyaralásra.

2024. Július 28. 08:15, vasárnap | Helyi

Kánikulával búcsúzik a hét.

Sok napsütésben lesz részünk, majd délután egy hidegfront hatására nyugat, északnyugat felől felhők érkeznek fölénk, melyekből elsősorban a Dunántúlon és északon fordulhatnak elő elszórtan záporok, zivatarok.