Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Február 27. 14:44, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

4 nap- 9 baleset -3 sérült

4 nap- 9 baleset -3 sérült

Nógrád vármegye közútjain az elmúlt napokban hárman sérültek meg közúti balesetben.

A 2-es számú főúton Nagyoroszi irányából Borsosberény felé haladt személygépkocsival egy 46 éves szlovák állampolgár 2023. február 23-án 23 óra körüli időben, amikor a menetiránya szerinti jobb oldali padkáról egy szarvas ugrott a jármű elé. A gépkocsi vezetője az ütközést elkerülni nem tudta, és a vadat elütötte. A baleset során betört szélvédő következtében a járművezető megsérült.

Egyházasgerge, Fő úton a faluközpont felől a 2206-os út felé közlekedett személygépkocsival egy 16 éves fiatal férfi február 25-én 20 óra 45 perckor, amikor egy balra ívelő útkanyarulatban elvesztette a jármű irányítása felett az uralmát, és jobbra lehaladva a patakba hajtva felborult. A sofőr a balesetben megsérült. A rendőri intézkedés során megállapítást nyert, hogy a férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik.

Somoskőújfalu, Ifjúság úton Salgóbánya irányából közlekedett személygépkocsival egy 19 éves férfi február 26-án 15 óra 40 perckor, amikor az előtte haladó jármű előzése során egy kapubejáróból tolatást végző gépkocsit észlelt. Ekkor a fiatal férfi jobbra irányította a járművét, azonban elvesztette uralmát felette és a bal oldalon szabályosan várakozó személygépkocsinak ütközött, majd azt további két másik járműnek tolta. A baleset következtében a fiatal sofőr megsérült, és négy jármű rongálódott meg.

Az elmúlt négy napon a megye rendőrei további hat anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén, valamint három ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

A közúti közlekedési balesetek meghatározó része gondatlan magatartásra vezethető vissza, azonban körültekintő, figyelmes vezetéssel, a szabályok megtartásával a balesetek nagy része elkerülhető. A rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy a biztonságos és balesetmentes közlekedés érdekében vezessenek óvatosan, az adott útszakaszra vonatkozó sebességkorlátozásnak megfelelően!

…hogy mindenki hazaérjen!

Buda Gábor r. alezredes

mb. sajtószóvivő

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 24. 08:29, szerda | Helyi

Tusványos - Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson.

A Blahalouisiana koncertjével kedd este megkezdődött a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismert nevén Tusványos.

2024. Július 24. 08:15, szerda | Helyi

Hidegfront záporral, zivatarral!

Egy hidegfront hatására fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést.

2024. Július 24. 08:00, szerda | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.