Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Február 07. 13:28, kedd | Helyi

Szén-monoxid-szivárgással, kéménytűzzel és gépjárműtűzzel indult a hét!

 Szén-monoxid-szivárgással, kéménytűzzel és gépjárműtűzzel indult a hét!

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap este egy balassagyarmati, Mikó Zoltán utcai családi házban.

Füst áramlott vissza egy családi ház kazánjának kéményéből hétfő délelőtt Salgótarjánban, a Kazinczy Ferenc úton. A helyi hivatásos tűzoltók eltávolították a kéményből a lerakódott kormot, majd az eredeti állapotok visszaállítása után megvizsgálták a ház levegőjének összetételét. Méréseik során kimutatták a lakásban a szén-monoxid jelenlétét. A lakók figyelmét felhívták, hogy ne használják a füstelvezetőt annak szakember általi felülvizsgálatáig. Személyi sérülés nem történt.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap este egy balassagyarmati, Mikó Zoltán utcai családi házban. A rétsági hivatásos tűzoltók és a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei rekonstruálták a helyszínt, méréseik kimutatták a házban működő gázüzemű vízmelegítő közelében a veszélyes gáz jelenlétét. Az egység átadta a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az eset során nem sérült meg senki.

Lerakódott korom izzott egy családi ház kéményében hétfőn késő este Kazáron, a József Attila úton. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók eltávolították a kéményből az izzó részeket és felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják a füstelvezetőt, amíg azt szakember át nem vizsgálta. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy kisteherautó motortere tegnap délután Nagyorosziban, a Fő úton. A rétsági hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a környéken tartózkodók tűzoltó készülékek segítségével eloltották a lángokat. Az egység áramtalanította a járművet, majd visszahűtötte a motorterét. Személyi sérülés nem történt.

Indexkép: Illusztráció

Forrás.: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 11:42, szombat | Helyi

Betiltaná a hétvégi kocsikázást a német közlekedési miniszter

Németországnak nem sikerült elérnie kitűzött klímaterveit, úgyhogy egészen szokatlan tervekkel állnak elő, hogy javítsanak az értékeken. Volker Wissing, Németország közlekedésügyi minisztere kijelentette:

2024. Április 20. 09:21, szombat | Helyi

Kerékpárosbarát szezonnyitót tartanak a hétvégén.

Idén is meghirdette a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvégét a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) április 20-21-ére, az eseményhez több mint 80 vendéglátóhely, szálláshely és látványosság csatlakozott.

2024. Április 20. 09:09, szombat | Helyi

BMW-Lufthansa-megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között.

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között.

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Elszórtan záporok előfordulhatnak.

Keleten, délkeleten számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol több felhő lesz az égen.