Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Február 09. 08:39, csütörtök | Helyi

Lezárt ügy: nyakon szúrta feleségét

 Lezárt ügy: nyakon szúrta feleségét

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya lezárta a nyomozás vizsgálati szakaszát azzal a 71 éves férfival szemben, aki életveszélyes sérülést okozott hozzátartozójának.

Lezárt ügy: nyakon szúrta feleségét

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya lezárta a nyomozás vizsgálati szakaszát azzal a 71 éves férfival szemben, aki életveszélyes sérülést okozott hozzátartozójának.

A 71 éves Drégelypalánkon élő férfi 2022. január 2-án a délelőtti órákban egy kést fogott a kezébe, amellyel a lakásban a felesége után indult. A terhelt a fürdőszobából kilépő hozzátartozójához lépett és a nála lévő késsel nyakon szúrta, aki ennek következtében súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett. A sértett a bántalmazás után az utcára menekült, ahol segítséget kért, miközben a férfi a házban magának is sérülést okozott.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a férfit emberölés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt, és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott.

A nyomozás vizsgálati szakaszát a hatóság tagjai befejezték, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Nógrád Vármegyei Főügyészség részére átadták.

Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy

sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 16:50, szerda | Helyi

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: legördült a zalaegerszegi gyártósorról a honvédség első magyar gyártású Lynx KF-41 gyalogsági harcjár

Legördült a zalaegerszegi gyártósorról a Magyar Honvédség első magyarországi gyártású Lynx KF-41 gyalogsági harcjárműve jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán Zalaegerszegen, a Rheinmetall gyárában tartott rendezvényen.

2024. Július 24. 15:00, szerda | Helyi

Megemlékezés és emlékérem átadás.

Ünnepi állománygyűlés keretében adták át a néhai rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes tiszteletére alapított emlékérmet.

2024. Július 24. 14:00, szerda | Helyi

Tusványos - Azbej Tristan: korunk legnagyobb emberi jogi válsága a keresztényüldözés.

Korunk legnagyobb emberi jogi válságának nevezte a keresztényüldözést Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.