Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Február 22. 10:05, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Lehasadt faág és szabadtéri tüzek kedden

 Lehasadt faág és szabadtéri tüzek kedden

Lehasadt egy fa körülbelül tíz centiméter átmérőjű ága

Lehasadt egy fa körülbelül tíz centiméter átmérőjű ága kedden délután Salgótarjánban, a Meredek utcában. Az ág a gyalogos- és a járműforgalmat is veszélyeztette. A helyi hivatásos tűzoltók létraszer segítségével távolították el a veszélyessé vált faágat.

Egy húsz méter magas, körülbelül másfél méteres törzsű fa belső, korhadt része égett a növény teljes magasságában tegnap délután Vizsláson, Újlak-pusztán. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. Az egység felhívta a polgármester figyelmét, hogy a fa veszélyes lehet, azt célszerű volna kivágatni.

Kétszer is felcsaptak tegnap a lángok Rimócon. Délután a Hunyadi úton körülbelül fél hektáron égett a száraz fű és a bozótos. A lángok a közelben álló házakat is veszélyeztették. Néhány órával később a Magashegyi utcában kapott lángra a száraz fű. Mindkét helyen a szécsényi hivatásos tűzoltók avatkoztak be. A tüzet kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével fékezték meg. Kár egyik helyszínen sem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Indexkép: Szécsény KvŐ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 24. 08:29, szerda | Helyi

Tusványos - Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson.

A Blahalouisiana koncertjével kedd este megkezdődött a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismert nevén Tusványos.

2024. Július 24. 08:15, szerda | Helyi

Hidegfront záporral, zivatarral!

Egy hidegfront hatására fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést.

2024. Július 24. 08:00, szerda | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.