Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Július 31. 09:58, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Közúti balesetek hétvégéje!

 Közúti balesetek hétvégéje!

Összeütközött két személyautó szombat reggel a 22-es főúton Balassagyarmat és Őrhalom között. Frontálisan ütközött két személyautó szombat délután Kishartyánban, a Rákóczi úton. Kigyulladt egy szalmabála szombat este Galgagután

Összeütközött két személyautó szombat reggel a 22-es főúton Balassagyarmat és Őrhalom között. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Mindkét autóban csak a sofőr utazott, az autókat saját erejükből el tudták hagyni.

Frontálisan ütközött két személyautó szombat délután Kishartyánban, a Rákóczi úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben három ember volt érintett, személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy szalmabála szombat este Galgagután, a Kossuth úton. A berceli hivatásos tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével megfékezték a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Két esetben riasztották a Nógrád vármegyei tűzoltókat a viharos időjárás miatt szombaton. A reggeli órákban Salgótarjánban, a Zsálya utcában egy melléképület tetejére zuhant egy lehasadt faág. Alig néhány perccel később a Frigyes körútról érkezett bejelentés, mely szerint távközlési vezetékekre szakadt két faág. Mindkét helyszínen a megyeszékhely hivatásos tűzoltói avatkoztak be. Az egységek motoros láncfűrészek segítségével távolították el a növényi részeket.

Letért az úttestről és egy fának rohant egy autó vasárnap este Szalmatercs és Endrefalva között. Az ütközés erejétől a fa az úttestre dőlt. A szécsényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd eltávolították az úttestről a kidőlt fát. A gépkocsiban ketten utaztak, a mentők mindkettőjüket kórházba szállították.

Letért az úttestről, az árokba hajtott, majd az úttestre visszacsapódva, az oldalára borulva állt meg egy személyautó vasárnap délután a 22-es főút 1-es kilométerénél, Rétság közelében.

A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították, a kerekeire állították, majd letolták az útról a járművet. A gépkocsiban csak a sofőr utazott, őt kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Fotók: Benedek Tamás tű. törzsőrmester – Rétság KvŐ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.

2024. Július 23. 08:26, kedd | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Helyi

Délután újra beindulnak a zivatarok.

Többórás napsütés mellett ismét megnövekszik a gomolyfelhőzet.

2024. Július 23. 08:00, kedd | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.