Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2013. Március 13. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Kétnapos fotómaratont tartanak a Karancs-Medves vidékén

  Kétnapos fotómaratont tartanak a Karancs-Medves vidékén

Negyvennyolc órán keresztül alkothatnak a fotósok június elsején és másodikán Salgótarján közelében, a Karancs-Medves vidékén, a Novohrad-Nógrád Geopark központi területén;

A hagyományos természetfotók készítésén felül extra lehetőségek állnak a fotósok rendelkezésére, erre az időre például egyidejűleg világítják ki a salgói és a somoskői várakat.
A Medvesi Fotós Maraton 48 órás folyamatos programja során a terepet jól ismerő vezetők mutatják be a táj legszebb részeit - tájékoztatta az MTI-t Kéri István, a főszervező Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft. irodavezetője
Kifejezetten fotós szempontok alapján állították össze a programot: a maraton alatt ideiglenes világítást kap Salgó és Somoskő vára, ennek révén eddig nem látott fotókat lehet majd készíteni, lesznek fotóstúrák, bányalátogatás, kőfaragó-bemutató, kockakőfaragás, éjszakai rovarcsapda, megörökíthetik a kamerások Szilváskő hasadékait is.
A program helyi fotósok kezdeményezésére indult, fő szervezője a Novohrad-Nógrád Geopark Nonprofit Kft., társszervezői a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Nógrád megyei csoportja, valamint a Karancs-Medves Alapítvány. A rendezvény kiemelt támogatója az Ipoly Erdő Zrt., támogatója Salgótarján önkormányzata.
Kéri István elmondta: azért szervezik a programot, mert szeretik a tájat, és úgy gondolják, hogy minél több emberrel kellene megismertetni.
Várhatóan több ezer fotó készül majd a 48 óra alatt, és a szervezők azt kérik a fotósoktól, hogy osszák meg felvételeiket saját internetes oldalaikon, vagy a programhoz kapcsolódó oldalakon, így több százezer ember ismerkedhet meg a karancs-medvesi tájjal, a geoparkkal, egyben felhívják a figyelmet a táj- és természetvédelemre is.
A programhoz kapcsolódóan fotópályázatot is indítanak.
A júniusi maraton az idei Európai Geoparkok Hetének legjelentősebb eseménye lesz a világ első határon átnyúló, nógrádi és szlovákiai területen lévő geoparkjában - jelezte Kéri István.

Címkék: Kéry

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.

2024. Július 20. 08:15, szombat | Helyi

Több felhő jön, de marad a kánikula.

Egy légörvény hatására több lesz a felhő fölöttünk.