Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Február 17. 05:49, péntek | Helyi
Forrás: időkép

Elszórtan egy-egy zápor kialakulhat

 Elszórtan egy-egy zápor kialakulhat

Elszórtan egy-egy zápor kialakulhat

Pénteken többfelé párásan, ködösen indul a nap, majd megnövekszik a felhőzet, és északnyugat felől több tájegységünkön elszórtan kialakulhat időnként kisebb eső, egy-egy zápor. A nyugati-délnyugati szél több helyen élénk, néhol erős lehet. Hajnalban -5 és +2, napközben 5 és 14 fok között alakulhat a hőmérséklet, északkeleten és keleten mérhetjük majd az alacsonyabb maximumokat.

Szombaton az ország nagy része felett sok felhő lesz, napközben helyenként a déli tájakon süthet ki több órára a nap. Kisebb eső, egy-egy zápor csak elszórtan alakulhat ki átmenetileg. A nyugati-délnyugati szelet sokfelé élénk, erős, északon helyenként viharos lökések kísérhetik. Enyhe lesz a reggel, délután pedig 11-17 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap is sok felhő lesz felettünk, a déli és a délnyugati országrész kivételével több tájegységünkön is előfordulhat időnként eső, egy-egy zápor. Sokfelé élénk, erős, néhol viharos lehet a nyugatias szél. A maximumok 9 és 16 fok között alakulhatnak.

Hétfőn felhős, borongós időre van kilátás, északon, északkeleten és keleten eső, néhol havas eső is előfordulhat. Folytatódik a szeles idő. 3 és 15 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet, északkeleten mérhetjük a legalacsonyabb, délen, délnyugaton a legmagasabb értékeket. Kedden már több tájegységünkön kisüthet a nap, számotevő csapadék nem valószínű, viszont sokfelé erős, viharos lehet a szél. Délután 10-15 fokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Pénteken gyenge melegfronti hatás érvényesül, emiatt az érzékenyek körében felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok, valamint migrén is jelentkezhet.

Dekoncentráltak, fáradékonyabbak lehetünk, alvászavarok is előfordulhatnak.

A szelesebb tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, valamint ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

A felhős időben lehangoltak, kedvtelenek lehetünk.

A reggeli órákban nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 24. 08:29, szerda | Helyi

Tusványos - Elkezdődött a koncertprogram a 33. Tusványoson.

A Blahalouisiana koncertjével kedd este megkezdődött a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismert nevén Tusványos.

2024. Július 24. 08:15, szerda | Helyi

Hidegfront záporral, zivatarral!

Egy hidegfront hatására fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést.

2024. Július 24. 08:00, szerda | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.