Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Július 24. 09:35, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hétvége eseményei!

 A hétvége eseményei!

Füst szivárgott egy harmadik emeleti lakásból, Három esetben adtak munkát szombaton vármegyénk tűzoltóinak a korábbi viharok, Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi ház hat négyzetméteres melléképülete.

Füst szivárgott egy harmadik emeleti lakásból pénteken késő éjjel Bátonyterenyén, a Bányász úton. A lakásban tűzhelyen felejtett étel kapott lángra, ez okozta a füstölést. A helyi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet és átszellőztették a lakást. Személyi sérülés nem történt.

Három esetben adtak munkát szombaton vármegyénk tűzoltóinak a korábbi viharok. Korán reggel Kazáron, a Kőházi utat zárta el egy úttestre dőlt fa. Pár órával később egy diófa elektromos vezetékekre szakadt ágai miatt riasztották az egységeket Pilinybe, a Szécsényi útra. Délután egy megdőlt fenyő veszélyeztette a járműforgalmat Salgótarjánban, a Fazekas Mihály úton. Vármegyénk hivatásos és önkéntes tűzoltói motoros láncfűrész és létraszer segítségével avatkoztak be.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi ház hat négyzetméteres melléképülete vasárnap délután Balassagyarmaton, a Klapka György utcában. A fészerként használt melléképületben tűzifát és szerszámokat tároltak. A ház lakói az egységek kiérkezése előtt eloltották a lángokat. A helyi hivatásos tűzoltók és a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei megszüntették az izzást, majd utómunkálatokat végeztek. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.

2024. Július 23. 08:26, kedd | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Helyi

Délután újra beindulnak a zivatarok.

Többórás napsütés mellett ismét megnövekszik a gomolyfelhőzet.

2024. Július 23. 08:00, kedd | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.