Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2013. Április 17. 13:30, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Zenthe-emlékfutás ötödször

Zenthe-emlékfutás ötödször

Április 24-én, jövő szerdán már ötödik alkalommal rendezik meg azt az emlékfutást, amely során újra tiszteleghetünk Zenthe Ferenc (1920-2006) előtt.

A Nemzet Színésze, Salgóbánya szülötte emlékére már ötödik alkalommal szervez erdei futóversenyt a festői szépségű Salgói vár körül a Salgótarjáni Dornyay SE, melyre meghívják a kultúra és a sport szimpatizánsait is.
A Tenkes kapitányaként, vagy például a Szomszédok című teleregény Taki bácsijaként is ismert színész egész életében büszke volt szülőhelyére, és ha vendéget fogadott, mindig örömmel vezette körbe a hozzá látogatókat.
Jövő szerdán a két kilométeres körből – mely megkerüli a 13. században épült várat – ezúttal is egyet, kettőt, vagy hármat lehet választani. A körök teljesítésének ellenőrzését és az időmérést elektronikus időmérő rendszer (SportIdent) végzi, melyhez ujjra húzható dugót a rendezőségnél lehet bérelni.
A rendszer kilométerenként végez részidőmérést, melyet a célba érkező futó papíron is megkap. A felkészülést megkönnyítő előnevezéseket április 19-ig várják a sramko.tibor@upcmail.hu e-mail címre. A nevezési díj fejenként 200 forint lesz.
A megyeszékhely legmagasabban fekvő városrészén lebonyolítandó rendezvény fővédnöke Székyné dr. Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere lesz, míg Mecser Lajossal, a város futólegendájával ismét főszervezői szerepkörben találkozhatunk majd.
A délutáni műsorok záró programjaként rendezik meg a futóversenyt, a 16 órakor kezdődő megmérettetés után kisorsolásra kerül a résztvevők között a verseny fődíja, egy jelentős értékű kerékpár is, melyet Fenyvesi Gábor, Salgótarján alpolgármestere ajánlott fel. A kategóriák dobogós helyezettjei érmet és a támogatók által felajánlott tiszteletdíjakat kapnak.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.