Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Április 29. 05:00, szombat | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ: VISKÁRDI PÉTER

Záporos, zivataros szombat!

Záporos, zivataros szombat!

Túlnyomóan felhős időben több helyen kialakulhat zápor.

Szombaton a túlnyomóan felhős időben több helyen kialakulhat zápor, főként a Dunántúlon zivatar. A zivatarokat néhol jégeső, felhőszakadás, viharos széllökés kísérheti. Zivataroktól függetlenül a középső tájakon a déli-délkeleti, északnyugaton az északnyugatira forduló szél lehet élénk. Hajnalban 4 és 11, míg délután 14 és 24 fok közötti értékekre van kilátás, nyugaton, délnyugaton lesz melegebb.

Vasárnap a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett elszórtan fordulhat elő zápor, néhol esetleg zivatar. Az északias szél a Dunántúlon és északkeleten többfelé élénk, néhol erős lehet. Délután 17-22 fokra van kilátás.

Hétfőn, május első napján keleten, északkeleten csak kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, máshol fátyolfelhőzet szűrheti a nap sugarait. A Dunántúlon és délen megvastagodhat a felhőzet és helyenként kis eső, zápor előfordulhat. A keleties szél többfelé megélénkül. 18-23 fokot mérhetünk a délutáni órákban.

Kedden borongós időre van kilátás, és a keleti tájak kivételével nyugat felől egyre nagyobb területen elered az eső. A délkeleti szél élénk, a déli, középső részeken erős lehet. A maximumok 15-24 fok között alakulhatnak, keleten lesz melegebb.

Orvosmeteorológia

Szombaton kettősfronti hatás érvényesül, emiatt álmatlanabbak lehetünk, fáradtabbnak érezhetjük magunkat, ingerlékenyebben viselkedhetünk.

A szeles tájakon élőknél a tünetek felerősödhetnek.

A nagy napi hőingás megterhelő lehet, rosszullét előfordulhat.

A reggeli órákban még nagy a megfázásveszély, ezért ajánlott a réteges öltözet.

A napos időszakok ugyanakkor jó hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Kőris alacsony
Fűz közepes
Nyír közepes
Platán közepes
Tölgy közepes

Pázsitfűfélék alacsony
Eperfafélék alacsony
Gombák nincs
Növekvő pollenterhelés

A következő napokban a melegedés hatására erősödik a pollenterhelés, egyszerre már nagyon sok növény virágpora található meg a levegőben.

A platán, a nyír, a tölgy és az eperfafélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte közepes, helyenként magas szintet érhet el.

A fűz virágporának mennyisége jellemzően közepes, továbbá alacsony-közepes koncentrációban van jelen a levegőben a ciprus- és tiszafafélék, a kőris és az ostorfa virágpora.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony, de esetenként elérheti a közepes szintet.

Fotó: Viskárdi Péter (Tavaszodik.....) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.