Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Április 15. 04:00, szombat | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:BERENDI TIBOR

Záporokkal, zivatarokkal tarkított szombat!

Záporokkal, zivatarokkal tarkított szombat!

Változóan felhős-napos, illetve borongós tájakkal is találkozhatunk.

Szombaton változóan felhős-napos, illetve borongós tájakkal is találkozhatunk, több helyen számíthatunk esőre, záporokra, helyenként zivatarokra is, néhol apró szemű jég is előfordulhat. Reggelre foltokban pára, köd képződhet. Többfelé élénk lesz a déli-délnyugati szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökésekre is számítani kell. Hajnalra 1 és 8 fok közé hűlhet le a levegő, délután pedig 10 és 18 fok közötti maximumokra van kilátás, de a záporokat, zivatarokat követően hirtelen több fokkal hűvösebb lehet.

Vasárnap is sok felhő lesz felettünk, de keleten, északkeleten és helyenként északon naposabb időszakokra is számíthatunk. A Dunántúlon, a Duna-Tisza közén és délkeleten még többfelé kialakulhat eső, zápor, helyenként zivatar is. Élénk, néhol erős lesz az északi-északkeleti szél. Délutánra 10 és 21 fok közé melegedhet a levegő, nyugaton, délnyugaton maradhat hűvösebb az idő.

Hétfőn több tájegységünkön számíthatunk időnként esőre, záporokra, zivatarokra. Sokfelé lesz élénk, erős az északi-északkeleti szél. A csúcshőmérséklet 13 és 21 fok között alakulhat.

Kedden még szintén többfelé előfordulhat eső, zápor, zivatar, majd szerdán már több napsütésre van kilátás, és csak elszórtan alakulhat futó zápor, esetleg zivatar. Sokfelé lesz élénk, erős az északi-északkeleti szél.

Kedden 13-21, szerdán 15-20 fokot mutathatnak a hőmérők a délutáni órákban.

Orvosmeteorológia

Szombaton időjárási front nem lesz felettünk, de a fülledt, többfelé csapadékos időben továbbra is jelentkezhetnek különféle panaszok.

A fülledtség légszomjat, nehézlégzést okozhat.

Ugyanakkor fejfájás, migrén, vérnyomásproblémák, keringési panaszok, alvászavarok, dekoncentráltság, tompaság továbbra is előfordulhat.

Zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmások panaszai, ezért ebben az időszakban ők lehetőleg maradjanak zárt térben.

Megterhelő nap vár az idősekre és a szívbetegekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Öltözzünk rétegesen! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Tiszafafélék közepes
Kőris közepes
Nyár alacsony
Juhar alacsony
Fűz alacsony
Nyír közepes
Platán közepes
Gombák nincs
Csökkenhet a pollenterhelés

A következő napok csapadékosabb időjárásának köszönhetően csökkenhet a pollenterhelés.

A platán pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja általában a közepes, esetenként a magas szintet is elérheti.

A nyír, a kőris, a fűz, a ciprus- és tiszafafélék közepes szinten lehetnek jelen, a nyár, a juhar és a gyertyán virágporának mennyisége pedig az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony tartományban alakul.

Fotó:Berendi Tibor (Kis kacsák úsznak....) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.