Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Április 30. 03:00, vasárnap | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:HAJÓSI MIKLÓS

Zápor, zivatar kialakulhat!

Zápor, zivatar kialakulhat!

Elsősorban az északkeleti tájakon várható további eső.

Vasárnapra virradóra elsősorban az északkeleti tájakon várható további eső, zápor, esetleg zivatar, míg másutt kevés felhő lesz felettünk. Napközben a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett elszórtan - főként a középső és keleti részeken - fordulhat elő zápor, néhol esetleg zivatar. Az északias szél a Dunántúlon és északkeleten többfelé élénk, néhol erős lehet. Hajnalban 3-9, délután 17-22 fokra van kilátás.

Hétfőn, május első napján nyugaton szűrheti több fátyolfelhő a napsütést, a legtöbb helyen viszont sok napsütés ígérkezik napközben. Délután a Dunántúlon és délen vastagodhat meg a felhőzet és helyenként gyenge eső, zápor előfordulhat. A keleties szél többfelé megélénkül, 18-23 fokot mérhetünk.

Kedden borongós időre van kilátás, és a keleti tájak kivételével nyugat felől egyre nagyobb területen elered az eső. A délkeleti szél élénk, a déli, középső részeken erős lehet. A maximumok 16-24 fok között alakulhatnak, keleten lesz melegebb.

Szerdán marad a sok felhő, északon-északnyugaton gyenge eső, másutt záporok kialakulása várható. Többfelé élénk, helyenként erős lehet az északiasra forduló szél. Délután 13-24 fok várható, nyugaton lesz hidegebb.

Orvosmeteorológia

Vasárnap nem érkezik újabb front, de gyenge hidegfront tüneteket eleinte tapasztalhatunk.

Alvászavarok jelentkezhetnek, fáradtabbnak érezhetjük magunkat, ingerlékenyebben viselkedhetünk.

A szeles tájakon élőknél a tünetek felerősödhetnek.

A nagy napi hőingás megterhelő lehet, rosszullét előfordulhat.

A reggeli órákban még nagy a megfázásveszély, ezért ajánlott a réteges öltözet.

A napos időszakok ugyanakkor jó hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Kőris alacsony
Fűz közepes
Nyír közepes
Platán közepes
Tölgy közepes

Pázsitfűfélék alacsony
Eperfafélék alacsony
Gombák nincs
Növekvő pollenterhelés

A következő napokban a melegedés hatására erősödik a pollenterhelés, egyszerre már nagyon sok növény virágpora található meg a levegőben.

A platán, a nyír, a tölgy és az eperfafélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte közepes, helyenként magas szintet érhet el.

A fűz virágporának mennyisége jellemzően közepes, továbbá alacsony-közepes koncentrációban van jelen a levegőben a ciprus- és tiszafafélék, a kőris és az ostorfa virágpora.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony, de esetenként elérheti a közepes szintet.

Fotó: Hajósi Miklós ( Ki úszom a jó időben...) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.