Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2013. Augusztus 17. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Visszaváltoztatnák az utcaneveket Tolmácson

Visszaváltoztatnák az utcaneveket Tolmácson

Helyi ügydöntő népszavazás kiírása érdekében kezdtek aláírásgyűjtésbe a lakosok Tolmácson.

Azt szeretnék elérni, hogy a 700 fős községben a helyiek megkérdezése nélkül eldöntött utca-átnevezéseket a képviselőtestület vonja vissza. Mindezt elsősorban a településen élő és működő vállalkozók kérik, sőt követelik, akiknek az utcanevek váltása akár többszázezer forint többletköltséget jelent a bankoknál, a NAV-nál és egyéb helyeken történő átírások miatt. Április végén Hajnis Ferenc polgármesternek a testületi ülésen bejelentett ötlete alapján több utca nevét megváltoztatták, így új nevet kapott a Csokonai, a Béke, és az Alkotmány utca is. A lakók szerint ezek a régi utcanevek nem tartoznak a törvényben leírt és tiltott elnevezésekhez. Az átnevezésről ráadásul a lakók csak a postaládájukba dobott értesítőből szereztek tudomást. A változás a lakosok több mint felét, 480-at érintett. A lakcímkártyákat ugyan ilyen esetben ingyen kicserélik a hivatalok, de például a jelzálog hitel, vagy egyéb szerződések esetében akár a fővárosba is el kell utazni az ügyintézésre. A felháborodott lakosság körében két nap alatt 220 tiltakozó aláírás gyűlt össze, ezeket eljuttatták a megyei kormányhivatalhoz. Az összegyűjtött aláírásokat a faluvezetés azonban nem fogadja el, mert sokan még nem jelentkeztek át az új utcanevű lakásukba, így szerintük aláírásuk nem hiteles.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: utcanév

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:36, péntek | Helyi

Vasárnap rendezik a Balaton-átúszást.

Vasárnap rendezik meg a szombatra tervezett, Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.