Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Október 02. 12:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Vigyázzunk a gyalogosokra!

Vigyázzunk a gyalogosokra!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri a forgalomban résztvevőket, hogy kiemelten figyeljenek a gyalogosan közlekedőkre.

Fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak a közlekedők 2023. október 2-4. között a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén található gyalogos-átkelőhelyek környékén. Az egyenruhások az ellenőrzés során nagy hangsúlyt fektetnek mind a gyalogosok, mind a járművezetők szabálykövető magatartásának ellenőrzésére!

A gyalogos balesetek megelőzése érdekében, kérjük a járművezetőket, hogy

a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet körültekintően, mérsékelt sebességgel közelítsék meg, az azon áthaladó, vagy áthaladni szándékozók részére pedig biztosítsanak elsőbbséget,
az átkelőhely előtt megálló vagy forgalmi okból álló jármű mellett meg kell állni és továbbhaladni akkor szabad, ha a vezető meggyőződött arról, hogy azt a gyalogosok elsőbbségének a megsértése nélkül megteheti!

Ha gyalogosként közlekednek fontos, hogy

az úttestre lépés előtt alaposan nézzenek szét, és győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e kelni az úttesten. Kérjük, még akkor se haladjanak át tilos jelzésen, illetve tiltott helyen, ha úgy gondolják, hogy biztonságos lenne.
Annak érdekében, hogy megfelelően körül tudjanak nézni, az adott közlekedési helyzetre kell figyelniük, ezért kérjük, hogy az úttestre és a kijelölt gyalogos-átkelőhelyre történő lelépés előtt mellőzzék a mobiltelefon használatát!
Ha tömegközlekedési eszközt használnak, leszállást követően várják meg, amíg a busz a megállóból elhalad és csak ezután, kellő körültekintést követően kezdjék meg az áthaladást az úttesten!

Ne feledjék! A gyalogosok a közlekedés egyik legvédtelenebb résztvevői, ezért kérjük a járművezetőket, hogy még inkább figyeljenek rájuk!

…hogy mindenki hazaérjen!

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.