Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2013. Január 25. 07:30, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Vecsési drogelosztót fogtak el a Nógrád megyei rendőrök

Vecsési drogelosztót fogtak el a Nógrád megyei rendőrök

Elfogtak a Nógrád megyei rendőrök egy 24 éves vecsési férfit, aki a salgótarjáni kábítószer-hálózat felső kapcsolataként működött - közölte Némedi Gábor, a megyei rendőr-főkapitányság megbízott főkapitánya.

Némedi Gábor elmondta: az őrizetbe vett férfi lakásán a jelentős mennyiségű kábítószer mellett hamisított, átcímkézett mosóporokat és öblítőket is lefoglaltak.
Mint ismertette: a főkapitányság múlt év végén indított eljárást egy 31 és 33 éves salgótarjáni férfi ellen visszaélés kábítószerrel bűntett miatt. Egyikük dílerhálózatot működtetett a nógrádi megyeszékhelyen, társa pedig drogfutárként dolgozott. A díler ellen több büntetőeljárás is folyamatban van hasonló bűncselekmények miatt - ismertette a megbízott főkapitány, bűnügyi igazgató.
Tájékoztatása szerint a - már előzetes letartóztatásba vett - salgótarjániak által forgalmazott kábítószerek és kábító hatású anyagok között marihuánától a ketaminig fordultak elő szintetikus és nem szintetikus drogok.
Némedi Gábor közölte: e nyomozás során került a rendőrség látókörébe egy 24 éves vecsési férfi, a salgótarjániak drogelosztóként működő felső kapcsolata. Amikor a rendőrök megjelentek a lakásán, a férfi 1,5 kilogramm súlyú, növényi törmeléket tartalmazó anyagot próbált lehúzni a vécén.
Ezen kívül 3,5 kilogramm különböző színű és állagú, szintén kábítószernek minősülő porszerű anyagot is lefoglaltak a vecsési lakásban.
A házkutatáson a ház mellékrészében még "újracsomagoló üzemet" is találtak a rendőrök - mondta Némedi Gábor -, itt mosóporokat és öblítőket hamisított, csomagolt, címkézett fel a férfi. Összesen 1860 liter öblítőt és 108 kiló mosóport foglaltak le, ez ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytatja az eljárást.
A 24 éves férfit őrizetbe vették, és indítványozták előzetes letartóztatását - közölte a bűnügyi igazgató.

Képünk illusztráció.

Címkék: drogelosztó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:36, péntek | Helyi

Vasárnap rendezik a Balaton-átúszást.

Vasárnap rendezik meg a szombatra tervezett, Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.