Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Június 13. 20:58, péntek | Sport
Forrás: MTI

Vb-2014 - Három gólt rúgott, de 1-0-ra nyert Mexikó

Vb-2014 - Három gólt rúgott, de 1-0-ra nyert Mexikó

A mexikói labdarúgó-válogatott 1-0-s győzelmet aratott Kamerun csapata felett a brazíliai világbajnokság első pénteki mérkőzésén.

A kolumbiai bíró tévesen érvénytelenítette les miatt a közép-amerikaiak két gólját, de Miguel Herrera szövetségi kapitány együttese így is nyerni tudott Oribe Peralta 61. percben szerzett találatával.
Mexikó legközelebb a csoport másik első fordulós találkozóján győztes brazilokkal játszik kedden, míg Kamerun Horvátországgal találkozik szerdán.

A csoport, 1. forduló:
Mexikó-Kamerun 1-0 (0-0)
------------------------
Natal, Dűnék Arénája, 37 500 néző, v.: Wilmar Roldan (kolumbiai)
gólszerző: Peralta (61.)
sárga lap: Moreno (57.), illetve Nounkeu (76.)

Mexikó:
-------
Guillermo Ochoa - Miguel Layun, Francisco Rodriguez, Rafael Marquez, Hector Moreno - Paul Aguilar, Hector Herrera (Carlos Salcido, 92.), Andres Guardado (Marco Fabian, 68.), Jose Juan Vazquez - Giovani Dos Santos, Oribe Peralta (Javier Hernandez, 73.)

Kamerun:
--------
Charles Itandje - Benoit Assou-Ekotto, Cedric Djeugoue (Dany Nounkeu, a szünetben), Aurelien Chedjou, Nicolas Nkoulou - Stephane Mbia, Alexandre Song (Pierre Webo, 79.), Enoh Eyong, Benjamin Moukandjo - Eric-Maxim Choupo Moting, Samuel Eto'o


61. perc: Herrera a kameruni térfél középen indította Dos Santost, aki betört a büntetőterületre, s bár lapos lövését Itandje még bravúrral hárította, a kipattanót Peralta a kapuba passzolta (1-0).

Mexikó nagy lendülettel kezdte a találkozót, sorra vezette veszélyes támadásait, a kameruni védelem elsősorban a széleken volt sebezhető. A góltól csak a partjelző mentette meg az afrikaiakat, tévesen lest intett ugyanis, ezzel érvénytelenítve Dos Santos találatát. Ez mintha felébresztette volna a kameruniakat, akik átvették az irányítást, és egy les miatt érvénytelenített gólig, valamint Eto'o révén kapufáig jutottak. A játékrész hajrája ismét a mexikóiaké volt, de a bíró a második góljukat sem adta meg les címén - szintén tévesen.
A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, bár az iram és a színvonal is visszaesett, mégis mindkét fél előtt akadtak lehetőségek. Aztán a mexikói válogatott talált a kapuba a továbbra is rosszul záró kameruni védelem újabb hibáját kihasználva. A hátralévő időben a kameruniak nem tudtak újítani. A közép-amerikaiak biztosan őrizték minimális előnyüket, sőt a hajrában még növelhették is volna, de a legnagyobb ziccereket sem tudták kihasználni, így az eredmény már nem változott.

Címkék: Vb-2014

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 08:13, szerda | Sport

Ötgólos győzelmet aratott a BL selejtezőben a Ferencváros

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.