Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport
Forrás: MTI

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

Az UEFA honlapjának hétfői híradása szerint a párharc első mérkőzését és visszavágóját is 3-0-s gólkülönbséggel írták jóvá a felcsútiak javára.

Az ukrán csapatot azért zárta ki az UEFA, mert csődhelyzet miatt elveszítette játékosainak többségét és a bajnokságtól is visszalépett.

A Puskás Akadémia a Konferencia-liga selejtezőjének harmadik körében a moldovai Zimbru Chisinau és az örmény Ararat-Armenia párharcának győztesével játszik.

"Nem jó szituáció, ami az ellenféllel történt, hiszen pénzügyi gondok és egyéb problémák miatt a klub megszűnik. Ez sosem jó, hiszen ez egy rendkívül erős együttes, nemzetközi szinten is neves csapat" - nyilatkozta az M1 aktuális csatornán Szolnoki Roland.

A hátvéd hozzátette, pozitív dolog, hogy meccs nélkül jutottak tovább, de még szebb és jobb lett volna úgy továbblépniük, hogy lejátsszák a két mérkőzést.

"A hétvégén már bajnoki találkozónk lesz, és a selejtező következő köréig lesz még két bajnokink. Talán egy kicsit még jobban összeáll a csapat" - magyarázta a csapatkapitány.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen

2024. Július 22. 07:57, hétfő | Sport

Balaton-átúszás - Több mint 11 ezren indultak

Több mint 11 ezren vettek részt a szombatról vasárnapra halasztott 42. Lidl Balaton-átúszáson, melyen a férfiaknál holtverseny született, míg a nőknél Juhász Janka győzött.