Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Április 28. 05:00, péntek | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ: VISKÁRDI PÉTER

Változóan felhős idő, estétől záporok!

Változóan felhős idő, estétől záporok!

Kezdeti napos időt követően nyugat felől egyre jobban megnövekszik, megvastagszik a felhőzet.

Pénteken a délután második felében nyugaton, északnyugaton egyre többfelé eredhet el az eső, este pedig már keletebbre is kialakulhat kisebb eső, zápor. Nyugaton, északnyugaton élénk, olykor erős lesz a délies szél. Hajnalban -3, +7 fok várható, míg a maximumok 16 és 21 fok között alakulnak.

Szombaton a változóan felhős időben több helyen kialakulhat zápor, zivatar. A zivatarokat néhol jégeső, felhőszakadás, viharos széllökés kísérheti. A Dunántúlon élénk, erős lökések kísérhetik az északnyugatira forduló szelet. Hajnalban 4 és 9 fok, míg délután 13 és 23 fok közötti értékekre van kilátás, nyugaton, délnyugaton lesz melegebb.

Vasárnap a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett elszórtan fordulhat elő zápor, néhol esetleg zivatar. Az északias szél a Dunántúlon és keleten, északkeleten többfelé élénk, néhol erős lehet. Délután 17-22 fokra van kilátás.

Hétfőn, május első napján kellemes tavaszi időre készülhetünk sok napsütéssel, legfeljebb egy-egy záporral, nyugaton fátyolfelhőkkel. A maximumok 18 és 23 fok között alakulnak.

Kedden újra több felhőre számíthatunk, nagyobb eséllyel alakulhatnak ki záporok, zivatarok is.

Orvosmeteorológia

Pénteken melegfronti hatás terheli az arra érzékenyek szervezetét, emiatt álmatlanabbak lehetünk, fáradtabbnak érezhetjük magunkat, ingerlékenyebben viselkedhetünk.

A hűvös, hideg hajnali órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok.

A nagy napi hőingás megterhelheti szervezetünket, akár rosszullét is előfordulhat.

A hajnali, reggeli órákban nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a réteges öltözet.

A napos idő ugyanakkor jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Kőris alacsony
Fűz közepes
Nyír közepes
Platán közepes
Tölgy közepes

Pázsitfűfélék alacsony
Eperfafélék alacsony
Gombák nincs
Növekvő pollenterhelés

A csapadékosabb, valamint hűvösebb idő hatására a hét elején csökkent a pollenterhelés, de egyszerre már nagyon sok növény virágpora található meg a levegőben.

A platán, a nyír, a tölgy és az eperfafélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte közepes, helyenként magas szintet érhet el.

Közepes szinten van jelen levegőben a fűz virágpora.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony, de esetenként elérheti a közepes szintet.

Fotó: Viskárdi Péter ( Zuhatag.........) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.