Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Szeptember 01. 12:00, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Újra az iskolapadban!

Újra az iskolapadban!

A biztonságos tanévkezdés érdekében kérjük, fogadják meg a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűn- és balesetmegelőzési tanácsait!

Ismét beköszöntött a szeptember és elkezdődött a tanítás az iskolákban. A nyári időszakot követően szeptember 1-től ismét megnövekedett gépjármű- és gyalogosforgalomra számíthatnak a közlekedők az oktatási intézmények környékén. Kérjük a járművezetőket, hogy az iskolák, óvodák és bölcsődék környékén fokozott figyelemmel és körültekintéssel közlekedjenek, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket csökkentett sebességgel közelítsék meg!
Kérjük, ügyeljenek az iskolák előtti megállási és parkolási szabályokra! Lehetőleg úgy álljanak meg, hogy a gyerekek a járda felőli oldalon tudjanak kiszállni a gépkocsiból! Ne megszokásból vezessenek, figyeljék a közúti jelzőtáblák utasításait! Ha a gyermek gyalog, vagy tömegközlekedéssel megy az iskolába, eleinte kísérjék el és gyakorolják be az útvonalat, ismételjék át az alapvető közlekedési szabályokat!
Válasszanak olyan iskolatáskát, tornazsákot, egyéb kiegészítőket gyermekük számára, amelynek viselésével jól láthatóvá teszik őt a közlekedés más résztvevői számára. Amennyiben gyermekük értéktárgyat (telefon, pénz) visz a tanintézménybe, azt tárolják biztonságos helyen – táska belső zsebeiben – és a hátizsákot ne hagyják őrizetlenül. Mindig csak annyi készpénz legyen náluk, amelyre a nap során szükségük lehet. Soha ne hivalkodjanak értékeikkel!
A gyermekek figyelmét hívják fel arra, hogy ismeretlen, idegen személy közeledését óvatos bizalommal fogadják, szükség esetén pedig merjenek és tudjanak segítséget kérni a felnőttektől.
Ebben az időszakban nagy szerepe van a szülői példamutatásnak és a helyes közlekedésre nevelésnek! Legyenek türelmesek és körültekintőek, tartsák be a közlekedési szabályokat!
A Nógrád vármegyei rendőrök a polgárőrséggel együttműködve idén szeptemberben is fokozottan ügyelnek a gyermekek biztonságára és segítik a közlekedést a tanítási idő kezdetén és végén az oktatási intézmények környékén.
Nógrád vármegyében a 2023/2024-es tanévben is folytatódik Az iskola rendőre program, amelynek célja a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedésének, szabálykövető magatartásának elősegítése, közlekedési ismereteik bővítése, a gyermekek biztonságát veszélyeztető tényezők feltárása, megszüntetése. Az elmúlt évekhez hasonlóan az iskolarendőr rendszeres kapcsolatot tart a tanintézmény vezetőségével és a diákokkal,
valamint meghívás esetén jelen lesz a jelentősebb iskolai rendezvényeken.

Ugyancsak folytatódnak a rendőrség bűnmegelőzési programjai is Nógrád vármegyében. A DADA program az általános iskolákban, az ELLEN-SZER a középiskolákban van jelen. Az iskolai programok összes területén kiemelt hangsúlyt kap a prevenciós tevékenység.
Ebben a tanévben a SÁI Kodály Zoltán Tagiskoláján kívül még 9 általános iskola csatlakozik a „Közlekedjünk Együtt Vigyázzunk Egymásra” programhoz. Az oktatási módszer lényege, hogy a gyermekeket első osztálytól kezdve rendőrök és pedagógusok egymást kiegészítve interaktívan, egymásra épülő jelleggel oktatják az általános iskola befejezéséig. A felmenő rendszerű projekt célja a diákok korosztályát, életkori sajátosságait figyelembe véve a közlekedésibalesetmegelőzési ismeretek átadása.


Biztonságos tanévet kíván a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság!

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 11:00, hétfő | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.