Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Február 09. 13:50, péntek | Helyi
Forrás: MTI-BUDAPEST

Újpestre igazoltak a tekvondós Márton-ikrek.

Újpestre igazoltak a tekvondós Márton-ikrek.

Az Újpesti Torna Egylethez igazolt a tavaly 57 kilóban világbajnoki címet szerzett tekvondós Márton Luana és ikertestvére, a 62 kilóban junior Európa-bajnok Viviana.

Az ünnepélyes szerződéskötésre pénteken az UTE klubházának Kupás termében került sor, ahol a Madridban élő és készülő, de magyar színekben versenyző küzdősportolók elárulták, hogy mindig a profizmust keresték, ezért választották a lila-fehér klubot. Hozzátették, amikor a falon meglátták a kiemelkedő sportolók képeit, arra gondoltak, hogy ők is egyszer közöttük kapnak helyet.
"A családommal és az edzőinkkel nagyon jó élmény itt lenni az UTE-ban. Évente többször fogunk Magyarországra látogatni és edzéseket tartani" - mondta Márton Viviana. Testvére, Luana a jövő hónapban Szófiában sorra kerülő olimpiai kvalifikációs selejtezővel kapcsolatban hozzátette, "nagyon bízunk benne, hogy megcsináljuk, mert képesek vagyunk rá és jó formában vagyunk".
Az olimpiára akkor szerezhetnek kvótát, ha súlycsoportjukban döntőbe jutnak a bolgár fővárosban. Arra a kérdésre, melyikük érzi magát jobb formában, Viviana egyből rávágta, hogy ő, majd átadta testvérének a mikrofont.
"Csak szólunk, hogy mindketten olimpiai bajnokok leszünk" - hangsúlyozta Márton Luana, aki 57 kilóban szeretne kijutni a párizsi játékokra.
Az UTE tekvondósai elárulták, hogy már kiskoruk óta nem versenyeznek egymás ellen, de az egymással végzett edzések a legkeményebbek.
Breznai Ágnes, a klub tekvondó szakosztályának vezetője elmondta, hogy a lányok és edzőik munkásságát látni maradandó élmény, nemcsak szakmabelieknek, hanem bárkinek, ugyanis profizmus, elszántság, koncentráltság és olyan motivációs szint jellemzi őket, ami mindenkit magával ragad.


A Márton-ikrek jövő hét pénteken ünneplik 18. születésnapjukat. A sajtóeseményre edzőik, a 2012-es londoni olimpián ötödik finn Suvi Mikkonen, a spanyol Jesús Ramal és a szüleik is elkísérték őket, édesapjuk, Márton Zsolt pedig elárulta, hogy gyerekkora óta Ferencváros szurkoló.
Őze István, az UTE klubigazgatója szerint nemcsak az újpesti együttesre, hanem az egész magyar sportra hatással lesz a lányok Magyarországra igazolása.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.