Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Május 14. 04:00, vasárnap | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ: PAJERSZKI ATTILA

Újabb mediterrán ciklon érkezik!

Újabb mediterrán ciklon érkezik!

Egy újabb mediterrán ciklon érkezik.

Vasárnap Délen, délnyugaton már esős lesz a reggel, napközben pedig az ország többi részére is megérkezik a csapadék. Legtovább északkeleten tarthat ki a napos, száraz idő. Délután délnyugaton pedig zivatarok is lehetnek. Többfelé élénk, erős lesz a keleti-délkeleti szél. Hajnalban 5-12, napközben 12-23 fokot mérhetünk. A legkeletibb tájakon mérhetünk 20 fok körüli értékeket.

Hétfőn többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat, de nyugaton, északnyugaton hosszabb napos időszakok is lehetnek. A délnyugatira forduló szelet keleten, délkeleten kísérhetik élénk, erős lökések. Hajnalban 7-14, délután 16-23 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többfelé készülhetünk esőre, záporokra, zivatarokra. A keleti, délkeleti szél délután élénk, erős lesz, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A hajnali 9-15 fokot követően napközben 17-25 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán gomolyos, fátyolfelhős idő ígérkezik. Több helyen alakulhatnak ki újabb záporok, zivatarok. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megerősödik. Délután 18-25 fok valószínű.

Csütörtökön már szárazabb idő körvonalazódik. Fátyolok és gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést, és már csak helyenként fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. Az északias szél sokfelé élénk, erős lesz. A csúcshőmérséklet 16-23 fok között alakulhat.

Orvosmeteorológia

Vasárnap is folytatódik a szervezetünket megterhelő időjárás.

Kettősfronti hatás várható, emiatt fejfájás, migrén, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet leggyakrabban a frontérzékenyeknél.

Emellett alvászavarok, dekoncentráltság is kialakulhat sokaknál.

A szelesebb tájakon fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

A nyirkos, hűvös időben felerősödhetnek az ízületi bántalmak, alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, ajánlott tehát kicsit rétegesebben öltözködni.

A naposabb északkeleti tájakon átmenetileg erős lehet az UV-sugárzás, ezért ebben az időszakban a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Kőris alacsony
Nyír alacsony
Platán alacsony
Tölgy közepes
Pázsitfűfélék közepes
Eperfafélék közepes
Fenyőfélék közepes

Gombák alacsony
Mérséklődő pollenterhelés

Egyszerre nagyon sok növény virágpora található meg a levegőben, emiatt magas a pollenterhelés, viszont ez a következő napok csapadékosabb időjárása miatt valamelyest csökkenhet.

Az eperfafélék, a pázsitfűfélék és a fenyőfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte közepes.

A tölgy, a platán és a kőris virágpora alacsony, helyenként közepes szinten van jelen.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony tartományban alakul, de helyenként eléri a közepes szintet is.

Fotó: Pajerszki Attila ( Így fog eltelni a nyár....) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.