Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. December 17. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Újabb áldozatot követelt a tűz!!!

Újabb áldozatot követelt a tűz!!!

A reggeli markazi tragédia után szombat este újabb halálos tűzeset történt.

Este fél nyolckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Nógrád vármegyei Egyházasdengelegen füst áramlik egy épületből, amelyben van valaki. A Rákóczi úton lévő százharminc négyzetméteres családi házhoz négy járművel vonultak a tűzoltók. Az épület oltása közben egy férfi holttestét találták meg. Egy ágy és annak környezete égett öt négyzetméteren, amelyet a tűzoltók eloltottak. A tűzben egy kutya is elpusztult.A tűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

Évente csaknem hétezer lakóépület gyullad ki Magyarországon, mégis csak elenyésző számban van a házakban füstérzékelő. Pedig ahol van füstérzékelő, ott a tűz keletkezésekor tudomást szereznek róla, így hamarabb meg tudják fékezni, időben ki tudnak menekülni. Ahol volt füstérzékelő, ott nem történt tragédia, sérülés, de még nagyobb tűz sem volt. A néhány ezer forintból megvásárolható füstérzékelőt a szoba közepén a plafonra kell helyezni.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.