Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. November 16. 08:57, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI-ERICSSON MO KFT

Új 5G alapú helymeghatározási szolgáltatást fejlesztett az Ericsson Magyarország Kft.

Új 5G alapú helymeghatározási szolgáltatást fejlesztett az Ericsson Magyarország Kft.

Új 5G alapú helymeghatározási szolgáltatást fejlesztett az Ericsson Magyarország Kft., a fejlesztés a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Alapból több mint 497 millió forintos támogatáshoz jutott

A tájékoztatás szerint a projekt célja új helymeghatározási szolgáltatások fejlesztése volt az 5G-hez és a dolgok internetéhez (IoT) kapcsolódóan.


A projektben olyan helymeghatározó szoftvert fejlesztettek, amely alkalmas a jelenleginél lényegesen nagyobb mennyiségű eszköz pozíciójának meghatározására, képes ezt a pozíciót méter, sőt esetenként akár centiméter pontossággal is meghatározni - mindezt széles skálán változó fizikai körülmények között, beltéren és kültéren egyaránt.
A projektet az Ericsson Magyarország Kft. a budapesti székhelyén valósította meg, a projekt teljes időtartama 42 hónap volt.
A támogatást az Ericsson mobil helymeghatározó rendszerének (MPS) fejlesztéséhez kapta. A termékfejlesztés felelőssége az Ericsson Magyarországhoz került, ezzel új K+F munkahelyeket teremtve az országban.
A fejlesztések az Ericsson globális termékkínálata számára készültek, ezért az 5G technológia terjedésével a világ bármely pontján létrehozott hálózat részeivé válhatnak a következő években. Ezek révén az Ericsson magyarországi kutató-fejlesztő részlege és a magyarországi szakembergárda jelentős szerepet vállal a globális 5G technológiai fejlesztésekben, és megerősítheti pozícióját a világ nagy kutató-fejlesztő részlegei sorában.
A megítélt támogatás teljes összege 497 932 011 forint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 21. 08:39, vasárnap | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 21. 08:26, vasárnap | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

2024. Július 21. 08:15, vasárnap | Helyi

Meleg idő, helyenként zápor, zivatar.

Reggel még keleten, délkeleten eshet, majd napközben sok napsütés várható.