Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Április 17. 18:21, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

UEFA - Majdnem minden évben edzőt cserélnek az európai futballklubok

UEFA - Majdnem minden évben edzőt cserélnek az európai futballklubok

Az európai futballkluboknál az elmúlt három évben átlagosan 2,7 edző fordult meg, a magyar bajnokság e tekintetben a középmezőnybe tartozik - többek között ez derül ki az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) legutóbbi tanulmányából, amelyet csütörtökön tett közzé a szervezet honlapján.

Az UEFA 2011 és 2013 között 43 ország 700 különböző klubját vizsgálta. A legrosszabbra a Görögországban dolgozó szakemberek számíthatnak, ahol átlagosan négy hónapot töltött el egy csapatnál egy tréner.
Az UEFA oldalán látható grafikon szerint a magyar bajnokság valamivel az átlag fölött van, ugyanis egy edzőnek 20 hónapja van a munkára. A szervezet összesítést készített az edzők átlagéletkoráról is, e szerint a kontinensen átlagosan 47 éves szakemberek dolgoznak. Magyarországon ez a szám 49, ráadásul a 74 éves Garami József (MTK) személyében az NB I-ben dolgozik a legidősebb klubedző a kontinensen.
A topbajnokságok közül a "legbiztonságosabb" Angliában dolgozni, a szigetországban ugyanis kétévente váltanak vezetőedzőt a klubok, míg a spanyol élvonalban 11 hónap az átlag "munkaidő".
A környezet az északi országokban a legnyugodtabb, itt ugyanis csak elvétve állítják fel a szakembereket a helyükről.

Címkék: Labdarúgás-UEFA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen